کلید Low Pressure Switch در چیلر تراکمی

 

 

 این کلید برای متوقف کردن موتور کمپرسورهنگامی که فشار مکش تا حدی پایین است که می تواند باعث انجماد آب در اواپراتور شود، مورد استفاده قرار می گیرد. انجماد در چیلرها زمانی اتفاق می افتدکه ترموستات کنترل کننده درجه حرارت آب برگشتی عمل نمی کند و آب در داخل اواپراتور مرتباً سرد می شود و اگر چنانچه ترموستات ضد یخ (آنتی فریز) هم عمل نکند.

درجه حرارت آب اواپراتور پایین تر آمده و همزمان با سرد شدن آب مقدار مایع مبرد ورودی که از طریق شیر انبساط وارد اواپراتور می شود نیز کم می شود و در نتیجه فشار گاز در قسمت مکش کم خواهد شد از طرفی کاهش فشار باعث می شود که دمای خط مکش نیز کم شود و باعث انجماد آب در اواپراتور گردد.

مطالعه بیشتر...

 

ایرواشر با کویل پیش گرمکن

درفصل زمستان که درجه حرارت خشک هوا پایین می باشد رطویت نسبی بالاست. و قدرت جذب بخار آب برای هوایی با دمای پایین و رطوبت نسبی بالا بسیار کم می باشد. و یا در سیستم هایی که نیاز به رطوبت نسبی بالایی باشد مانند کارگاه های صنایع نساجی و غیره. با کویل پیش گرمکن  ابتدا رطوبت نسبی را کاهش داده و سپس هوا را مانند دستگاه ایرواشر ساده، شستشو می دهند. در این حالت قدرت جذب بخار آب زیاد و آب بیشتری تبخیر می گردد و ضمن افزایش رطوبت و تحت تحویل انتالپی ثابت می توان به نقطه ی مورد نظر رسید.

 

 

رطوبت زدن با بخار

درسیستم های تهویه مطبوع و حتی سردخانه های نگهداری میوه و سبزیجات با اضافه کردن رطوبت به صورت بخار اقتصادی تر، تمیزتر و به راحتی قابل کنترل می باشد. در این سیستم بخار را از طریق نازلهای بخار(فشار خروجی بخار کم شده و منبسط می شود در نتیجه دمای بخار نیز کاهش می یابد) در مسیر کویلهای اواپراتور در سردخانه ها و یا کویلهای حرارتی در دستگاه های رطوبت زن و هواساز قرار می دهند. البته چون کویلهای حرارتی در سیستم های گرمایشی رطوبت نسبی را کاهش می دهند بهتر است جت بخار در بعد از کویل(خروجی هوا از کویل حرارتی) قرار گیرد و به وسیله یک کنترل رطوبت در مسیر هوای رفت و یا در محل مورد نظر میزان رطوبت را کنترل نموده و به شیر برقی خط بخار فرمان قطع و وصل داد.

 

 

رطوبت زدن با آب یا شستشوی هوا

ایرواشر یعنی هواشویی و عبارت است از عبور هوا از روی پوشالهای آغشته به آب که با برخورد هوا یا قطرات آب مقداری از آب را تبخیر نموده و گرمایمحسوس هوا گرفته می شود . نمونه مشخص و شناخته شده آن کولرهای آبی هستند که بر اساس اصول سرمایش آدیاباتیک (انتالپی ثابت) کار می کنند. و راندمان آن در مناطق گرم و خشک بیشتر است یعنی محیط هایی که رطوبت نسبی پائینی  داشته باشند گاهی راندمان آن ها تا 90% هم می رسد. و معمولاً کنترلی در مسیر آن قرار نمی گیرد. ولی می توان با خاموش کرن پمپ نازلهای آب و با استفاده از کنترل کننده رطوبت مقدار رطوبت را کم نمود.

 

کنترل رطوبت تدریجی

 

در این نوع کنترل کننده ی رطوبت، به جای میکروسوئیچ قطع و وصل از یک مقاومت متغییر (رئوستا ) که دارای مقاومتی معادل 135 اهم می باشد استفاده شده است.

تغییرات سنسور بوسیله یک بازوی مکانیکی به قسمت متحرک رئوستا منتقل می گردد و در نتیجه مقاومت در طی یک کورس 135 ـ 0 اهم تغییر می کند. و اگر چنانچه این مقاومت در مدار فرمان یک موتور تدریجی قرار گیرد می توان مقدار رطوبت نسبی یک محل را با استفاده، از تغییر دبی هوای ورودی انجام داد. به عنوان مثال در فصل زمستان هوای بیرون دارای رطوبت نسبی (RH) بالایی است که با هوای برگشتی مخلوط می گردد. هر چقدر میزان هوای تازه بیشتر باشد شرایط هوای مخلوط شده به شرایط هوای تازه نزدیکتر می شود. و رطوبت نسبی با تغییر مقدار هوای ورودی به سیستم کنترل می گردد. یا در سیستم هایی که برای افزایش مقدار رطوبت از بخار آب استفاده می کنند. می توان موتورتدریجی را در مدار یک دمپر اتوماتیک قرار داد و با کنترل مقدار ورودی بخار میزان رطوبت نسبی هوا را کنترل نمود. لازم به ذکر است کنترل کننده های رطوبتی نوع تدریجی به دلیل عدم نیاز به دیفرنشیال رطوبت ثابتی را طی سیکل نگه می دارند. این نوع کنترل رطوبت هم بصورت اطاقی و هم بصورت کانالی ساخته می شود. کاربرد دیگر کنترل رطوبت تدریجی در دستگاه هوا ساز می باشد که در مدار شیر موتوری کنترل جریان آب به کویل حرارتی یا برودتی قرار می گیرد که ضمن کنترل دما می توان بوسیله کنترل رطوبت تدریجی مقدار رطوبت نسبی را هم کنترل کرد.

 

 

یک تصویر یک خاطره

جدید ترین اخبار

حاضرین در سایت

ما 27 مهمان و بدون عضو آنلاین داریم

ورود به سایت