مبرد جدید در سامانه تبرید یخچال و فریزر جایگزین شد

 

پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو (پاون)، مهندس "احمدرضا توکلی" با بیان این مطلب که 90 درصد مصرف انرژی یخچال‌ها در بخش کمپرسور است که کار سرماسازی را انجام می‌دهد؛ اظهار داشت: طرح جایگزینی مبرد R630a به‌جای R134a در سامانه‌ تبرید یخچال و یخچال فریزرها می‌تواند میزان مصرف برق را در این لوازم در حد قابل توجهی کاهش دهد.

توکلی افزود: یخچال، فریزر و کولرهای آبی تا قبل از طرح‌های "سابا" دارای رتبه‌های گوناگون بودند، به‌طوریکه کولرهای آبی در کشور دارای رتبه G و یا پائین‌تربوده و برخی لوازم خانگی نیز فاقد رتبه مصرف انرژی بودند؛

مطالعه بیشتر...

 

موارد استفاده از تبرید در تهیه غذا

 

در پست پییشین درباره تاریخچه و موارد استفاده به اختصار توضیح دادیم. در این پست  و پست های بعدی موارد تبرید را شرح می دهیم. تهیه غذا: مراحل مختلف این امر را در تهیه و نگهداری و توزیع، می توان خلاصه کرد به این معنی بعضی از مواد غذایی مثل انواع گوشت و سبزیجات و میوه جات که در زمانی از سال فراوان است می توان در سردخانه ها نگهداری و در فصول دیگر آنها  را به بازار عرضه کرد.

 

مطالعه بیشتر...

 

کمپرسور ضربه ای (Reciprocating Compressor)

 

امروزه در صنعت تبرید بیشتر از کمپرسورهای پیستونی استفاده می شود . در این نوع کمپرسور ها نیز از حرکت رفت و آمدی پیستون سیال را متراکم می نمائیم . 

 

این نوع کمپرسور اغلب در سیستم تبرید مورد استفاده قرار می گیرد و ممکن است قدرت آنها از چند دهم اسب تا چند صدم اسب خواهد بود و می توان از یک سیلندر ویا چند سیلندر تشکیل شده باشد . سرعت دورانی محور کمپرسور ممکن است از ۲ تا ۶ ( r . s -۱ ) تغییر نماید . در کمپرسور ها ممکن است موتور و کمپرسور از هم جدا بوده که کمپرسور های باز نامیده می شوند . ( Hermiticaly Compressor ) خواهیم داشت که بیشتر در یخچالهای منزل که موتور کوچکی دارند از این نوع کمپرسورها استفاده می شود .

مطالعه بیشتر...

 

سرمايش با هوا يا «سرمايش رايگان»

 

خنك كننده هاي هواي خشك يا برج هاي خنك كننده ي تبخيري، مي توانند به جاي چيلرها در هواي سرد، به عنوان بخشي از استراتژي كاركرد سرمايشي رايگان به كار گرفته شوند. براي استفاده در هواي بسيار گرم، اين سيستم ها نياز به چيلرهايي جهت پوشش دادن حداكثر بار سرمايشي خواهند داشت. مزيت اصلي اين نوع سرمايش رايگان، كاهش زمان كاركرد چيلر و در نتيجه كاهش مصرف انرژي و انتشار غيرمستقيم دي اكسيدكربن در جو مي باشد. استفاده از اين روش، اندازه يا تعداد چيلرهاي لازم يا مقدار مبرد را كاهش نخواهد داد. عبارت «سرمايش رايگان» در اين رابطه كمي گمراه كننده است، چون نيروي قابل توجهي براي راه اندازي پمپ و دمنده هاي موجود لازم خواهد بود.

مطالعه بیشتر...

 

گذشته و چشم انداز صنعت تبريد 

 

از نخستين روزهاي استفاده از تبريد مکانيکي ، دستگاههاي موجود سنگين و گران بودند و کارايي چنداني هم نداشتند . همچنين طبيعت دستگاهها ايجاب مي کرد که يک مکانيک يا مهندس مسئول هميشه مراقب آن باشد . اين امر باعث شد که استفاده از تبريد مکانيکي به چند کاربرد بزرگ مانند کارخانه هاي يخ سازي ، کارخانه هاي بسته بندي گوشت و سردخانه هاي بزرگ محدود شود . 

مطالعه بیشتر...

یک تصویر یک خاطره

جدید ترین اخبار

حاضرین در سایت

ما 91 مهمان و بدون عضو آنلاین داریم

ورود به سایت