موارد استفاده از تبرید در تهیه غذا

 

در پست پییشین درباره تاریخچه و موارد استفاده به اختصار توضیح دادیم. در این پست  و پست های بعدی موارد تبرید را شرح می دهیم. تهیه غذا: مراحل مختلف این امر را در تهیه و نگهداری و توزیع، می توان خلاصه کرد به این معنی بعضی از مواد غذایی مثل انواع گوشت و سبزیجات و میوه جات که در زمانی از سال فراوان است می توان در سردخانه ها نگهداری و در فصول دیگر آنها  را به بازار عرضه کرد.

 

 

بعضی دیگر از مواد غذایی روزانه مثل شیر و بستنی نیز بدون استفاده از دستگاه های سرد کننده قابل استفاده نخواهند بود. مثلاً وقتی شیر در مزرعه و گاوداری ها دوشیده می شود تا زمانی که بکارخانه برسد بایستی در ظروف مخصوصی سرد نگهداری شود. واضح است در کارخانه در زمان عملیات پاستوریزه و بسته بندی احتیاج به نگهداری شیر در درجات پائین بوده و حتی در مرحله  توزیع نیز بایستی از ماشین هایی که دارای اطاقهای خنک شده می باشند استفاده  شود.

همچنین برای تهیه و توزیع بستنی نیز ر کلیه مراحل، استفاده از عملیات سرد کنندگی لازم و ضروری است.

در مورد گوشت، از موقع ذبح و بسته بندی تا زمان مصرف از دستگاه های تبرید و سردخانه ها جهت حفظ آن از فاسد شدن استفاده می شود. حتی محل بسته بندی و برش گوشت نیز باید به وسیله دستگاه های تبرید سرد شوند. همچنین برای نگهداری گوشت به مدت طولانی از سرد خانه هایی که دارای درجات حرارت حدود   23oF باشند استفاده می شود و اگر لازم باشد که گوشت به صورت انجماد صادر شود بایستی در حدود صفر تا 10oF-منجمد گردد.

دستگاه های سرد کننده نه تنها در ساختمان ها بلکه در وسایل حمل و نقل نیز مورد استفاده قرار می گیرند. مثلاً وقتی که ماهی صید می شود تا زمانی که کشتی به بندر بر گردد و از آنجا به سردخانه ها منتقل شود در این مدت سردکن و نگهداری ماهی در کشتی یک امر حیاتی است.

در داخل کشتی سرد کردن ماهی به وسیله یخ و نگهداری آن برای کوتاه مدت انکان پذیر است . منتها انجماد سریع به وسیله دستگاه های تبرید داخل کشتی، در کیفیت و سالم ماندن ماهی کمک مؤثری می نماید. کارخانجات تهیه مشروبات و نوشابه و آب میووه نیز ملزم به استفاده از وسایل تبرید هستند به خصوص که طعم نوشابه ها در حالت سردی بهتر و گواراتر می باشند. در موقع تهیه آب پرتقال و حتی سایر آب میوه ها برای این که مزه بهتری داشته باشند آنها را در فشار کمتری می جوشانند و جهت نگهداری درجه حرارتی معادل  5oF پیشنهاد و برای توزیع نیز وسایل حمل و نقل خنک لازم است.

بعضی از سبزیجات و حبوبات تازه مثل لوبیا و نخود و باقلای سبز و حتی بعضی از میوه جات مثل سیب، گلابی و پرتقال و انگور در سردخانه هایی دارای کویل های سرد فن دار هستند در درجه حرارت بالای 23oF برای مدت چند ماه نگهداری می شوند.

فریزرهای خانگی قادر به نگهداری بعضی از این مواد غذایی در حالت انجماد می باشند.

یک تصویر یک خاطره

جدید ترین اخبار

حاضرین در سایت

ما 21 مهمان و بدون عضو آنلاین داریم

ورود به سایت