نحوه استارت / استاپ چيلر جذبي نوع آب داغ و يا آب گرم كه مانند شماتيك نشان داده شده در شكل (1) نصب شده است را به صورت كامل مطابق با مراحل زير بايستي انجام داد. درضمن عمليات تشريح شده با توجه به فرضيات ذيل امكان پذير مي باشند.

الف)چيلر توسط افراد متخصص و يا نماينده كارخانه در اولين سال كاري خود به خوبي راه اندازي و در واقع استارت اوليه شده است، يا اينكه مقدار محلول بروميد ليتيوم و آب در آن درست و مطابق با مدل و ظرفيت دستگاه ميباشد. ب)خواص محلول و آب مقطر در دستگاه مورد تاييد كارشناس كارخانه باشد. پ) لوله هاي جاذب و كندانسور در چيلر از نقطه نظر رسوب مورد بازديد قرار گرفته شده اند و كاملا تميز ميباشند، ت)در ضمن افرادي كه در حال انجام اين مراحل هستند حتما آموزش ديده و مسئول موتورخانه ميباشند.

1- برگرداندن سيستم موتورخانه از حالت گرمايش به حالت سرمايش يعني باز و يا بسته نمودن شيرهاي تغيير ( حالت درمدارهاي گردشي آب) مربوط به فن كويلها ويا هواسازها و ديگ و برج خنك كننده.

2- حصول اطمينان از وجود آب در تمام مدارهاي گردشي و در ضمن شيرهاي هواگيري كليه مدارها و تشت برجهاي خنك كننده حتما بازديد شوند .(توجه: مدار تبديل سيستم گرمايي و سرمايي حتما بررسي شود كه بطور كامل آبند باشد و شيرهاي تخليه اينخطوط در حالت باز باقي بمانند كه چنانچه نشتي در آينده وجود داشته باشد سريعا" مشخص گردد تا نسبت به كور كردن اين مدار اقدامات مقتضي صورت پذيرد.)

3- بررسي خط آب تغذيه براي مدارهاي گردشي آب و عملكرد صحيح فلوترهاي مربوطه در منابع انبساط باز.

 

4- حصول اطمينان از سالم بودن و بدون نشتي بودن منابع انبساط بسته براي ديگهاي آب داغ مدار بسته و اينكه در وضعيت كاري ديگ حتما سطح آب در اين منابع در مركز شيشه آبنماي در آنها بوده و فشار رگولاتور نيزحداقل bar 2.5 و حداكثر تا حد مجاز شده توسط مشاور قرار داشته باشد. ( توجه: سيستم كپسول ازت حتما" بايستي بصورت پريديك بررسي شوند.)

5- حصول اطمينان از سالم بودن پمپهاي اصلي مربوط به مدارهاي گردشي آب (يعني نداشتن نشتي از آبندهاي مكانيكي, سالم بودن ياتاقانها و موتور). و بررسي عملكرد آنها در وضعيت دستي و اتوماتيك.

6- حصول اطمينان از سالم بودن تمامي كنتاكتورها، بي متالها و كليد مينياتوريهاي مربوط به تمامي تجهيزات الكتريكي در تابلوي اصلي موتورخانه و تابلوي چيلر و تنظيم مجدد آنها در آمپر كاريشان.

7- بررسي عملكرد صحيح فلوسويچهاي مربوط به مدارهاي گردشي آب به چيلر از طريق تابلوي چيلر.

8- بررسي سالم بودن فنهاي مربوط به برج خنك كننده و بررسي عملكرد آنها در وضعيت دستي و اتوماتيك.

9- در صورتيكه برج خنك كننده توسط ترموستات مخصوص و يا اينورتور در موتور خانه كنترل ميشود. از سالم بودن آن اطمينان حاصل كرده و نسبت به تنظيم مجدد آن در دماهايي كه از طرف كارخانه و يا مشاور

10- بررسي عملكرد صحيح مشعلها و ترموستات يا آكوستاتها (كه آيا در دماي تنظيم شده فرمان به وصل و يا قطع مي دهند)، و تنظيم مجدد آنها در دماهايي كه از طرف كارخانه و يا مشاور تاسيساتي توصيه ميشود.تاسيساتي توصيه ميشود اقدام شود.

11- بررسي سالم بودن ترموستات آب داغ ورودي به چيلر كه فرمان آماده به كار براي چيلر رابه PLCنصب شده در تابلوي برق صادر مينمايد، و تنظيم مجدد آن در دماي 70 درجه سانتی گراد.

12- آماده كردن چيلر براي كار در فصل سرمايش بقرار زير: (براي راهنمايي بيشتر لطفا به شكل 2 به عنوان شرح اجزاء مهم چيلر مراجعه نماييد.)

12-1-1- آماده كردن پمپ خلاء (توجه: تعويض روغن آن با استفاده از روغن مخصوص).12-1- بررسي مقدار خلاء كه در وضعيت مطلوب باشد، و تخليه كردن گازهاي غير قابل تقطير با استفاده از روش زير: ( به شكل ( 3) مراجعه كنيد)

12-1-2- پمپ آب خنك كننده و فنهاي برج خنك كننده در حالت دستي روشن. (توجه: پمپهاي گردشي آب داغ و آب فن كويلها و يا هواسازها خاموش بمانند)

12-1-3- برق اصلي چيلر را روشن و كليد وضعيت كاري چيلر [Unit Position Key] را به حالت دستي قرار دهيد. (توجه: توسط PLC حتما شير آب داغ در حالت % 0 يعني شير در حالت كاملا" بسته باشد.)

12-1-4-پمپ محلول [Solution Pump] در چيلر در حالت دستي روشن. (توجه: شير تنظيم كننده جريان محلول بسمت مبدل و در نهايت جنراتور در وضعيت تقريبا" بسته و شير تنظيم جريان محلول بسمت اسپري نازل هاي جاذب كامل باز قرار داشته باشند. لازم به توضيح است كه حتما" وضعيت قبلي اين شيرها علامت گذاري شوند تا در موقع راه اندازي در وضعيت اتوماتيك موجب كاهش ظرفيت و يا بوجود آمدن اورفلو از جنراتور و در نهايت فرار كردن محلول بسمت آب مقطر حوضچه اواپراتور نگردد.)

12-1-5- پمپ وكيوم را روشن نماييد و بعد از 5 دقيقه شيرهاي خط مربوط به تخليه گازهاي غير قابل تقطير را باز كنيد تا زمانيكه ديگر هيچ حبابي از خروجي پمپ در ظرف شفاف پر از آب زير آن ديده نشود.

 

12-3-1- مشعل ديگها و پمپ آب داغ در حالت اتوماتيك روشن شوند و آب ديگ تا دماي 90 الي 100 درجه سلسیوس به ترتيب براي مدلهاي آبگرم و آبداغ بالا بيايد.

12-2- بررسي درست بودن مدار رقيق سازي و برگرداندن كليد مربوط به [Dilution Solenoid Valve]شير برقي فرآيند رقيق سازي به حالت (0) كه در اين لحظه شير برقي كه از نوع نرمالي اوپن(NO) مي باشد بسته ميشود.

 

12-3- آبگيري در مخزن ذخيره و تشت اواپراتور بقرار ذيل: (توجه: لازم به ذكر است كه در پايان فصل سرمايش بدليل جلوگيري از فرآيند كريستال شدن محلول برميد ليتيوم و آب در چيلر آب مقطر موجود در مخزن ذخيره و تشت اواپراتور به محلول داده ميشود، بنابراين در حال حاضر چراغ مربوط به سطح آب در و ضعيت مناسب [Refrigerant Level ’Ok’] خاموش و چراغ مربوط به سطح آب در وضعيت پايين [ Refrigerant Level ’Low’] روشن مي باشد، يعني چيلر براي كار آماده نبوده و بايستي با توجه به روند زير آبگيري مجدد شود.)

12-3-2- پمپ آب خنك كننده و فنهاي برج در حالت دستي روشن شوند. (توجه: حتما" پمپ آب فن كويلها و يا هواسازها خاموش بماند.)

12-3-3- پمپ محلول در چيلر در حالت دستي روشن شود.

12-3-4-شير آب داغ از طريقPLC چيلر در وضعيت % 100 باز شود.

12-3-5-زير نظر گرفتن دماي آب مقطر در تشت اواپراتور از طريق دماي آنتي فريز نشان داده شده در HMI در تابلوي چيلر كه كمتر از 3 درجه سانتی گراد نشود. در صورتيكه هنوز چراغ مربوط به سطح آب در وضعيت مناسب [Refrigerant Level ’Ok’] روشن نشده باشد و دماي آنتي فريز نيز به دماي 3 درجه رسيده باشد، كار را متوقف و پمپ آب فن كويلها در حالت دستي را روشن نماييد تا اينكه دماي آنتي فريز به بالاي 15 درجه سانتی گراد برسد. آنگاه مجدد كار را آغاز نماييد تا اينكه چراغ سطح آب در وضعيت مناسب روشن شود. (توجه: چنانچه اين كار براي بار دوم لازم به تكرار شد حتما با كارشناس كارخانه تماس حاصل نماييد.)

13- تمامي پمپهاي اصلي گردشي و فنهاي برجهاي خنك كننده موتورخانه را به حالت اتوماتيك قرار دهيد.

14- كليد وضعيت كاري چيلر [Unit Position Key] را به حالت اتوماتيك ( 1) قرار دهيد. دراين زمان پمپ آب داغ و پمپ آب فن كويلها و يا هواسازها با تاخير زماني در حدود 30 الي 60 ثانيه نسبت به هم روشن ميشوند.

15- چيلر بعد از لحظاتي ابتدا پمپهاي برج را روشن مينمايد و بدنبال آن فنهاي برج با توجه به كنترلرهاي دمايچند مرحله اي با تاخير 30 ثانيه اي به ترتيب روشن ميشوند. بعد از 30 ثانيه پمپ محلول روشن ميشود .

16-در صورتيكه سيستم پرجينگ پريديك و اتوماتيك در نظر گرفته شده باشد، بشرطي كه در PLC چيلر زمان بندي شده باشد، پمپ وكيوم روشن مي گردد. توجه: دقت نماييد كه خطوط سيستم پرجينگ بدون نشتي احتمالي مثلا" از دنده ها و گيج فشار و مخزن آشغالگير و يا تله روغن اين سيستم در وضعيت تميز و بدون روغن باشند.پمپ مبرد بعد از يك زمان تاخيري تنظيم شده كه كمتر از 3 دقيقه ميباشد روشن مي گردد.

دکتر محمد حسن ابیانه

یک تصویر یک خاطره

جدید ترین اخبار

حاضرین در سایت

ما 43 مهمان و بدون عضو آنلاین داریم

ورود به سایت