از آنجایی‌که آب حلال مناسبی به شمار می‌آید، معمولاً آب درون دیگ‌های بخار دارای مقادیر زیادی از نمک‌ها و مواد معدنی هستند که به‌صورت محلول یا نامحلول وجود دارند و این امر حتی با انجام عملیات خاص شیمیایی و تعبیه دستگاه‌های سختی‌گیر نیز غیرقابل اجتناب است.میزان سختی کل آب با عاملی به نام (Total Dissolved_Solids) TDS نشان داده می‌شود که در واقع نمایشگر میزان وجود نمک‌های معدنی، کلسیم و منیزیم به اشکال مختلف بوده و واحد آن PPM می‌باشد.


با کارکرد سامانه و به مرور زمان، مقدار TDS انباشته شده درون آب دیگ در اثر تبخیر مداوم افزایش یافته که به منظور افزایش عمر سامانه، بازده بیشتر، امنیت بالاتر و تعمیرات و نگهداری کمتر سامانه بایستی به شیوه مناسب کاهش یابد. سختی بالای آب در وحله اول باعث رسوب در سطوح انتقال حرارت و لوله‌های دیگ شده که باعث کاهش نرخ انتقال حرارت و در نتیجه کاهش بازده سامانه می‌گردد و در نتیجه لزوم سرویس و تمیز کردن سریع‌تر دیگ‌ها را به همراه خواهد داشت. با افزایش بیشتر TDS، احتمال تشکیل نقاط داغ  روی لوله‌های درون دیگ و وارد آمدن صدمات به آنها حتی تا مرحله شکستن وجود خواهد داشت. از طرف دیگر، افزایش ناخالصی آب دیگ باعث کارکرد دیگ با سطح آب بالاتر و یا فشار کارکرد کمتر از فشار طراحی خواهد شد که در هر دو صورت باعث ورود مقداری از آب دیگ به همراه ناخالصی‌ها به داخل بخار و سامانه توزیع آن خواهد شد. این امر ممکن است در اثر بار بیش از حد و مصرف زیاد بخار نیز رخ دهد وجود ذرات و ناخالصی‌ها درون سامانه توزیع بخار نیز باعث ایجاد مواردی مانند خوردگی لوله‌ها و تجهیزات بخار، ضربه چکش، کاهش انتقال حرارت در مبدل‌های حرارتی و کاهش بازده سامانه ونیز امکان بلوکه شدن شیرهای کنترل و تله‌های بخار و نیز کاهش ایمنی سامانه خواهد گشت. با توجه به مطالب بالا، ضرورت کنترل TDS درون دیگ‌های بخار به خوبی احساس می‌گردد.

 

 

روش اول استفاده از چگالی نسبی آب می‌باشد. با توجه به میزان مواد ناخالص در آب میزان چگالی آب متفاوت می‌باشد و با استفاده از هیدرومتر می‌توان چگالی آب را اندازه‌گیری نمود. این وسیله باید بسیار دقیق باشد تا بتواند اختلاف چگالی آب در اثر وجود ناخالصی‌ها را احساس نماید. افزایش چگالی نسبی آب دیگ تا میزان 0001/0 در دمای 15 درجه سانتی‌گراد نشان‌دهنده سختی آب به میزان PPM110 می‌باشد. هیدرومترها بسیار حساس بوده و به راحتی صدمه‌پذیر می‌باشند و بایستی مرتباً با آب خالص به‌منظور جلوگیری از ایجاد خطا چک شوند.

یک تصویر یک خاطره

جدید ترین اخبار

حاضرین در سایت

ما 37 مهمان و بدون عضو آنلاین داریم

ورود به سایت