بازدید در مرحله از مصالح، مهندس ناظر گاز باید به مطالب زیر توجه کنه: ۱- برای لوله کشی های توکار حتما از اتصالات مانیسمان ( بدون درز ) استفاده بشه. ۲- حتی الامکان برای لوله کشی های توکار از لوله مانیسمان ( بدون درز ) استفاده بشه اما اگه مالک اصراربر استفاده بر لوله درز دار داشت، حتما باید از لوله درز دار مخصوص لوله کشی گاز با وزن سنگین استفاده بشه. در هر حال چه از لوله مانیسمان و چه از لوله درز دار گازی استفاده می کنید باید توجه کنید که برای کنترل استاندارد و یا غیر استاندارد بودن لوله ها، می باید قسمتی از لوله بریده شده و پس از تنظیف، وزن  و ضخامت آن مشخص شود سپس ، از استاندارد و یا غیر استاندارد بودن لوله ها، اطمینان حاصل نمود.

توجه ویژه ۱: اگه لوله توسط لوله بر بریده شده باید حواستون باشه که ضخامت لوله در قسمتی که توسط این ابزار بریده میشه، غیر واقعیه و باید ضخامت لوله رو از قسمتی که بریده نشده، اندازه گرفت.

توجه ویژه ۲:متاسفانه خیلی از لوله هایی که امروز به عنوان لوله مانیسمان عرضه میشه، از کیفیت خوبی برخوردار نیستند. بعضی از افراد سودجو با روش های کاملا غیر استاندارد و تبدیل لوله های درز دار به لوله های درز مخفی، کیفیت لوله ها رو حتی به پایین تر از سطح کیفی لوله های درز دار، تنزل میدن.مثلا دیده شده که به اندازه ۱ متر از دوطرف لوله درز دار رو برقو زدن و لوله رو به اسم لوله مانیسمان به مردم قالب کردن. بنابراین توصیه ما برای انجام بهتر نظارت بر کیفیت لوله ها، اینه کهاولا حتما  دستور بدید تا مجری قسمتی از لوله ( ترجیحا از وسط لوله ) رو براتون ببره و ثانیا به وزن لوله به عنوان یک شاخص مهم کیفی، توجه کافی داشته باشید.

توجه ویژه ۳: راه شناسایی لوله های درز مخفی اینه که اولا وقتی داخل اونا رو لمس می کنین، زیر انگشتتون هیچ برآمدگی رو احساس نکنین و ثانیا اگه یه تیکه لوله ۱ متری رو با زاویه به دیوار تکیه دادین و بهش با یه وسیله ( مثل یه میله فلزی تو پر ) ضربه زدید، علیرغم خم شدن لوله، هیچگونه درزی روی لوله باز نشه.

۳- در خصوص پرایمر ( چسب ) و نوار به این مطلب توجه داشته باشین که اونا حتماتولید یه شرکت و با یه مارک تجاری باشن.

توجه ویژه ۱: الان بهترین نوار و پرایمر در بازار ایران، نوار و پرایمر آلتن هست. البته حواستون باشه که اصلش رو استفاده کنین. یکی از مشخصه های اصل بودن نوار آلتن درج صحیح کلمه لاتین اون روی حلقه وسطی نوار و روی قوطی پرایمره ضمن اینکه اگه نوار اصل باشه باید روی حلقه وسطی نوار یه هولوگرام رو به صورت نیمه مخفی حک شده، ببینید.

در کل از اونجا که مهندسین ناظر گاز، مهندسین مقیم نیستند، باید توجه کنین که ممکنه مجری در بازدید اولیه مصالح استاندارد رو به شما نشون بده و بعد از بازدید شما نسبت به انتقال مصالح و استفاده از مصالح غیر استاندارد، اقدام کنه بنابراین خوبه که مهندس ناظر حتی الامکان در حین انجام کار توسط مجری، به صورت سر زده یه بازدید دیگه هم انجام بده ( البته در مواردی که احساس میکنه مجری یه خورده نرمه شیشه داره).

۴- در مورد دودکش ها، ناظر باید موارد زیر رو در نظر بگیره:

الف -  سایز دودکش ها( از لحاظ ابعاد مقطع دودکش ) باید با ظرفیت وسیله گازسوز متناظرشون، تطبیق داشته باشه. البته باید توجه کنید که روی قدرت مکش دودکشها، سه پارامتر ارتفاع دودکش، مساحت سطح مقطع دودکش و شکل سطح مقطع، موثره. ( هر چه ارتفاع و مساحت سطح مقطع بیشتر باشه، قدت مکش دودکش هم بهتره. و از نظر شکل مقاطع دودکش باید گفت که بهترین مقطع، مقطع دایره ای بعد مربعی و آخر سر هم مستطیلی هستش ).

ب - برای دودکش های توکار بهتره که از دودکش های آزبست فنجانی ( نر و ماده.)

ج - در خصوص  چگونگی نصب دودکش ها و مکان نصب اون ها، باید در همون بازدید اولیه مالک رو کاملا توجیه کرد.

توجه ویژه۱- از اونجا که نوع فنجانی ( نر و ماده) دودکش های آزبست سایز پایین، تو بازار موجود نیست و شما مجبورید علیرغم ممنوع بودن استفاده از دودکش ها به صورت لب به لب، از اون ها استفاده کنین می تونید یکی از دو کار زیر رو برای درزبندی دودکش ها انجام بدین:

۱- دستور بدید که برای اتصال قطعات دودکش به هم از بوشن استفاده بشه. به این صورت که دو طرف دودکش ( در صورت شکستگی ) ابتدا با سنگ فرز، صاف بشه و سپس از بوشن برای اتصال دودکش ها استفاده بشه وبعد روی بوشن رو با ملاتی ازمخلوط سیمان نسوز و پودر سنگ، بپوشونن.

۲-  در صورت امتناع مالک از استفاده از بوشن ( به دلیل افزایش فضای عبور دودکش ) باید دودکش ها پس از صاف شدن دو سرشان توسط سنگ فرز به صورت شاقول و لب به لب روی هم قرار گرفته و سپس از ۳۰ سانتی متر بالای درز تا ۳۰ سانتی متر پایین درز رو، ۳ دور تور مرغی بپیچونن و بعد هم روی آون رو با ملات مخلوط سیمان نسوز و پودر سنگ، دودبند کنند.

توجه داشته باشید که تور مرغی برای چسبیدن بهتر ملات به دودکش ها استفاده میشه ضمن اینکه دودکش ها رو در مقابل اعمال تنش های برشی ( مثلا ناشی از زلزله های خفیف )، تقویت میکنه.

سیمان نسوز هم یه نوع سیمانه که مقاوتش در مقابل حرارت  از سیمان معمولی بیشتره و رنگ تیره تری نسبت به سیمان معمولی داره. حواستون باشه که برای دودبندی دودکش ها به هیچ عنوان از گچ استفاده نشه ضمن اینکه سیمان رو هم به تنهایی استفاده نکنند بلکه حتما با پودر سنگ اونو قاطی کنن.

۳- در خصوص شاقول نصب کردن دودکش ها، حتما مالک رو توجیه کنین.

۴- دودکش ها هم به هیچ عنوان از دیواری که پشتش حمام واقع شده، عبور نکنه و اگه واقعا راهی جز عبور دودکش ها از این دیوار وجود نداره، حتما از داخل حمام ، پشت دوکش ها رو با موزاییک پوشانده و ضخامت ملات پشت موزاییک رو به حداقل ۵ الی ۶ سانتی متر، افزایش بدن تا در صورتی که مالک در آینده برای نصب وسایلی نظیر آینه در داخل حمام، اقدام کرد، دودکش ها سوراخ نگردند.

۵- در خصوص دودکش شومینه، به مالک تذکر دهید که این دودکش حتی المقدور باید تا بالای کوره شومینه به صورت مستقیم پایین بیاید و اگر هم امکان اتصال مستقیم دودکش آزبست به بالای کوره شومینه وجود نداره، حتما با ورق ضخیم گالوانیزه ( حداقل با ضخامت ۱ میلی متر )، یک رابط مناسب برای اتصال لوله آزبست به بالای کوره تهیه و نصب نماید. توجه کنید که استفاده از لوله های آکاردئونی( فنری) به عنوان رابط شومینه ممنوع و خطرناک می باشد.

در نهایت پس از انجام مراحل بالا، این نکته رو به مالک و مجری متذکر شید که در بازدید دوم، لوله کشی گاز و دودکش ها رو، با هم از مجری و مالک تحویل می گیرین. این کار باعث بالا رفتن کیفیت نظارت و صرفه جویی در زمان شما خواهد شد.

یک تصویر یک خاطره

جدید ترین اخبار

حاضرین در سایت

ما 33 مهمان و بدون عضو آنلاین داریم

ورود به سایت