در کشور های مختلف جهان، یکی از بخشهای عمده مصرف کننده انرژی محیط آشپزخانه است. پیش بینی می شود نزدیک به 60 تا 70 درصد از کل انرژی مصرفی هر خانواردر محیط آشپزخانه و توسط تجهیزات مختلف از قبیل یخچال ماشینهای ظرف شویی و لباسشویی و ... مصرف می گردد. گرایش جهانی و روند چند دهه اخیر نشان می دهد که تنوع و فزونی این گونه تجهیزات به شدت رو به افزایش است و به همین جهت طی چند سال اخیر متوسط مصرف انرژی در بخش خانگی و در کل جهان افزایش داشته است.

برای مدیریت بر مصرف فزاینده فوق راهبردها و روشهای مختلفی به کاربرده می شود که عمده ترین آنها ارتقاء رتبه مصرف انرژی لوازم برقی است به نحوی که امروزه لوازم برقی با رتبه های انرژی پلاس(+)، که مصرف انرژی بسیار کمتری نسبت به انوع قدیمی ترشان دارند تولید می­گردد و به عبارتی نوعی رقابت شدید تولید لوازم برقی با کیفیت و با مصرف کم انرژی بین تولید کنندگان ایجاد شده است که نتیجه آن کاهش شدت مصرف انرژی است. پیش بینی سازمان بهره وری انرژی ایران اینست که در آینده نزدیک، تحول شگرفی در چگونگی تأمین انرژی محیط­های آشپزخانه و لوازم برقی آن ایجاد گردد.

بدین ترتیب که لوازم برقی این محیط­ها، علاوه بر دارا بودن از رتبه انرژی بسیار خوب و مصرف انرژی بسیار پایین، در کاربرد نیز هوشمند می باشند و همچنین در آینده نزدیک انرژی مورد نیاز آنها بصورت خود تأمین و از طریق سیستم­های تجدید پذیر خصوصاٌ انرژی خورشیدی تامین می گردد در شرایط فوق برای هر تجهیز برقی مدل یکسانی (پروتکل) برای تامین انرژی از طریق میکروتوربینها، میکرو پنلهای خورشیدی و یا ذخیره سازهای انرژی و حتی سیستمهای زمین گرمایی و ... تعریف و تجهیزات کم مصرف فوق، انرژی مورد نیازشان را از آن تامین می­کنند. در کشور ما خصوصاٌ برای بخش آفتاب گیر کشور استفاده از میکروپنلهای خورشیدی قابل نصب درپنجره­های رو به آفتاب آشپزخانه­ها، جهت تطابق با تکنولوژی ذکر شده بسیار موثر و سازوکار مناسبی برای کاهش شدت مصرف انرژی است.

نکته قابل توجه در فن آوریهای فوق جهت گیری تبدیل سیستمهای برق متناوب لوازم برقی به سیستم برق مستقیم به منظور کاهش هزینه های مبدلهاست و یا به عبارتی ولتاژ تغذیه اینگونه لوازم برق مستقیم است.بنابراین پیش بینی می شود در آینده ای نزدیک لوازم و تجهیزات برقی مورد استفاده در آشپزخانه ها دارای برقی مستقیم، خود تامین و هوشمند هستند لذا پیشنهاد می گردد نخبگان و دانشمندان و تولید کنندگان داخلی کشور از هم اکنون پژوهش و تحقیقات لازم را برای بومی نمودن تکنولوژیهای ذکر شده معمول دارند و این سازمان نیز از اینگونه فعالیتهای پژوهشی حمایتهای لازم را بعمل می آورد.هوشمندی لوازم برقی داخل آشپزخانه بدین صورت است که در آینده نزدیک همه لوازم برقی در آشپزخانه به نوعی در یک فضای تجمعی و پکیج و با ارتباط با یکدیگر و با امکان ارتباط با بیرون و با یک مغز نرم افزاری هوشمند کار می کنند.در این سیستم، امکان برنامه ریزی زمانی و اجرای برای همه فعالیتهای داخلی آشپزخانه وجود دارد. به عنوان مثال قرار است برای 8 نفر با مشخصات قابل تعریف غذایی آماده سرو در ساعت 8 شب باشد.

ز راه دور فرمان لازم به سیستم مرکزی آشپزخانه داده می شود و همه اجزاء تاثیرگذار برای آماده نمودن غذا فوق به صورت سیستماتیک نقش خود را ایفا می کنند و غذا متناسب با فرامین فوق در ساعت 8 شب آماده می گردد.در نگاه اول، به نظر پیش بینی فوق غیر قابل دسترس تلقی گردد، اما روند رشد تکنولوژیها، نشان می دهد که این پیش بینی نیز در آینده ای بسیار نزدیک قابل تحقق پیدا می کند.به نقل از آ- سمتر، در قرن 21، سرعت رشد و تغییرات تکنولوژی به نحوی است که حتی هوشمندی انسانها را نیز به چالش می کشد.

یک تصویر یک خاطره

جدید ترین اخبار

حاضرین در سایت

ما 32 مهمان و بدون عضو آنلاین داریم

ورود به سایت