تمامي كشورها به ضرورت استفاده از انرژي‌هاي تجديدپذير به منظور مقابله با تحولات نامطلوب اقليمي پي برده‌اند. هم‌اكنون داده‌هاي جالبي در مورد اَشكال بي‌ضرر توليد انرژي براي طبيعت وجود دارد. انرژي‌هاي نو يكي از شاخص‌هاي مهم در توليد انرژي مي‌باشد كه در اين راستا به بررسي نحوه توليد اين انرژي‌ها در آسيا و آفريقا مي‌پردازيم:

پيشينه استفاده از انرژي‌هاي تجديدپذير؛ آسيا: در هند صنعت انرژي بادي با سرعت بسياري در حال رشد است. اين كشور در استفاده از انرژي بادي از بازدهي در حدود 2500 مگاوات برخوردار است و به همين دليل در ميان ساير كشورهاي جهان در جايگاه پنجم قرار دارد. در مقايسه با چين، هند از برتري آشكاري در اين زمينه بهره مي‌برد. از آغاز دهه 80 انرژي‌هاي تجديدپذير در ليست اولويت‌هاي دهلي‌نو قرار گرفته‌اند. بزرگ‌ترين خوارك‌پز خورشيدي جهان در ايالت راجستان هند قرار دارد. اين خوارك‌پز روزانه غذاي حدود 20،000 نفر از يك مجمع مذهبي را در آشپزخانه‌اي بسيار بزرگ تأمين مي‌كند و انرژي مورد نياز آنها را تأمين مي‌كند. 

84 آينه محدب، هر كدام به قطر چهار متر، روزانه حجم بالايي از نور خورشيد را دريافت و با جوش آوردن آب حدود 3600 كيلوگرم بخار توليد مي‌كنند.
فيليپين با توان ثابت 1930 مگاوات در سال 2005، از نظر به كارگيري انرژي حرارتي زمين، در جهان جايگاه دوم را كسب كرد. تبت نيز 30 درصد مصرف انرژي خود را از منابع انرژي حاصل از حرارت زمين تأمين مي‌كند.

سد سه دهانه، كه در سال 2006 بر رود يانگ‌تسه‌كيانگ در چين افتتاح شد، با 18200 مگاوات، بزرگ‌ترين نيروگاه آبي جهان است. اما در سال‌هاي اخير هيچ پروژه عظيمي مانند مسدود كرده دره‌اي كه اين سد روي آن ساخته شده، بحث‌انگيز نبوده است. براي اجراي اين پروژه حدود 2ميليون نفر از اهالي اين ناحيه مجبور به ترك محل زندگي خود شدند. بخش عمده اين جمعيت را كشاورزان تشكيل مي‌دادند كه مي‌بايست از منطقه آبرفتي و حاصل‌خيز يانگ‌تسه‌كيانگ صرف‌نظر و به مناطق مرتفع‌تر مهاجرت مي‌كردند.
چين در حال برنامه‌ريزي براي ساخت بزرگ‌ترين تأسيسات انرژي خورشيدي جهان است. اين نيروگاه با توان 100 مگاوات بايد تا پنج سال ديگر در شهر دون‌هوانگ، در نزديكي جاده قديمي ابريشم در شمال‌شرقي چين، ساخته شود.
كشور نپال نيز در حال آغاز برنامه ساخت تأسيسات بهره‌برداري از گاز طبيعي است. تاكنون ساخت 100هزار عدد از اين نوع تأسيسات به انجام رسيده است. پيش‌بيني مي‌شود كه در سال 2009 شمار آنها سه برابر شود. كشاورزان دامدار نيز از اين نوع انرژي سود مي‌برند. اين تأسيسات، گاز مورد نياز براي اجاق‌ها و چراغ‌هاي آنها را تأمين مي‌كند.
ژاپن و اندونزي
ژاپن و اندونزي در حال طراحي براي توليد بيوديزل يا سوخت‌هاي طبيعي و تجديدپذير هستند و قصد دارند توان خود را براي استفاده از اين انرژي‌ها به كار گيرند. ژاپن از نظر تأمين تكنولوژي و اندونزي از نظر تأمين منابع انرژي در اين زمينه مشاركت مي‌كنند. تقريباً 23،3 ميليون هكتار زمين براي اين پروژه به كار گرفته مي‌شود.
آفريقا
بزرگ‌ترين نيروگاه انرژي خورشيدي آفريقا (با توان 250 كيلووات) در كيگالي، پايتخت كشور رواندا، قرار دارد. درآمدهاي حاصل از فروش برق به تأمين كنندگان دولتي انرژي، صرف آموزش متخصصان محلي انرژي خورشيدي، نگهداري و تعمير نيروگاه مي‌شود. مبالغ باقي‌مانده نيز مستقيماً براي تأمين مالي پروژه‌هاي جديد در رواندا استفاده مي‌شود.
نيروگاه آبي براي بسياري از كشورها مهم‌ترين منبع انرژي محسوب مي‌شود. در حال حاضر 535 ميليون نفر از مردم آفريقا امكان استفاده از برق را ندارند، اما به هر حال نيروگاه‌هاي كوچك و نامتمركز در اين قاره از آينده خوبي برخوردارند.
اولكارياي2 بزرگ‌ترين نيروگاه حرارتي آفريقا در ريفت‌والي، واقع در كنياست. از حدود 20 حفاري به طول 2000 متر، بخار آب جوش با حرارت حدود 300 درجه استخراج و با خطوط لوله به نيروگاه منتقل مي‌شود و دو توربين با توان 70 مگاوات را به حركت درمي‌آورد.
در مراكش وزش باد براي توليد انرژي مناسب است. با نيروگاه بادي شهر تانگر (TANGER) اين كشور نيز يكي از تأسيسات لازم را به شبكه توليد انرژي خود افزوده است. نيروگاه بادي اسائويرا (ESSAOUIRA) برق مورد نياز 50 هزار خانوار را تأمين مي‌كند. سهم اين نيروگاه در حفاظت اقليمي كاهش توليد دي‌اكسيدكربن به ميزان 143هزار تن است.

بزرگ‌ترين نيروگاه انرژي خورشيدي آفريقا (با توان 250 كيلووات) در كيگالي، پايتخت كشور رواندا، قرار دارد. درآمدهاي حاصل از فروش برق به تأمين كنندگان دولتي انرژي، صرف آموزش متخصصان محلي انرژي خورشيدي، نگهداري و تعمير نيروگاه مي‌شود. مبالغ باقي‌مانده نيز مستقيماً براي تأمين مالي پروژه‌هاي جديد در رواندا استفاده مي‌شود.
فقط يك هزارم مساحت كويرهاي شمال آفريقا لازم است تا بتوان مجموع برق مورد نياز تمامي كشورهاي جهان را تأمين كرد. در گام نخست بايد نيروگاه‌هاي انرژي خورشيدي تأسيس شوند. در چنين نيروگاه‌هايي آينه‌هاي محدب بزرگي، اشعه خورشيد را متمركز مي‌كنند و گرما را از به يك لوله هدايت مي‌كنند كه در آن بخاري به حرارت 400 درجه و فشار 50 تا 100 بار توليد مي‌شود. اين بخار به نيروگاه تعبيه شده بخار تزريق مي‌شود كه گرما را به جريان برق تبديل مي‌كنند. كنسرسيوم‌هاي انرژي همواره علاقه بيشتري به روش توليد جريان برق نشان مي‌دهند.
آفريقا، چشم‌اندازهاي بسيار خوبي نيز براي توليد سوخت‌هاي طبيعي و تجديدپذير دارد. يك چهارم توليد اين نوع سوخت‌ها را مي‌توان از كشورهاي آفريقايي تأمين كرد. تانزانيا به تنهايي مي‌تواند با استفاده از مناطق زير كشت نيشكر، حدود 20 ميليون ليتر بيواتانول توليد كند. در زامبيا حدود 13 ميليون ليتر بيواتانول توليد مي‌شود. در كوتاه مدت نيز افزايش اين ميزان تا حد 2/26 ميليون ليتر امكان‌پذير است.

منبع: پايگاه اطلاع‌رساني انرژي‌هاي تجديدپذير

یک تصویر یک خاطره

جدید ترین اخبار

حاضرین در سایت

ما 28 مهمان و بدون عضو آنلاین داریم

ورود به سایت