صرفه‌جويي چشمگير در انرژي با ابداع نسل جديد سردكن!‌ مخترع ايراني موفق به طراحي و ساخت دستگاه «آبسردکن آني» شد.

صنعتگر مبتكر ايراني از ساخت دستگاه آبسرد کن آني خبر داد كه به گفته وي به عنوان نسل جديد آبسردكن‌ها با عدم نياز به مخزن انباشت آب، ضمن كاهش خطر آلودگي آب در اثر انباشت و جلوگيري ازاتلاف آن، ميزان برق مصرفي را نيز تا يک چهارم دستگاه‌هاي آب‌سردكن رايج كاهش مي‌دهد.

آب سرد كن آني با استفاده از يک منبع سردکننده، اقدام به ذخيره برودت به صورت آب و يخ مي کندو سپس آب ويخ حاصل با حرکت درمدار(Circulation) عمليات تبريد آب مصرفي را در يکمبدل فشرده به صورت لحظه‌يي به انجام مي‌رساند. در نتيجه اين دستگاه به مخزن انباشت آب براي خنک کردن نياز ندارد.

آبسردکن هاي موجود در سطح شهرداراي مخزن انباشت آب هستند تا بتوانند آب مورد نياز شهروندان را خنک کنند امامقدار ظرفيت آب اين مخزن ها محدود است و چنان چه در زمان مشخصي تعداد زيادي از مردم از اين آب خنک استفاده کنند به تدريج با کم شدن آب خنک مخزن،آب خروجي گرم خواهد شد.

از سوي ديگر مخزن اين نوع آبسرد کن ها به گونه اي تعبيه شده است که امکان دسترسي و نظافت آن ها وجود ندارد. اين نقيصه موجب شده تا مخازن آبسرد کن هاي موجود، محل مناسبي براي تجمع حيوانات موذي و بيماري زا از جمله موش، سوسک و حشرات شود به طوري که بعضا پس از پايان دوره گرما که آبسردکنها خاموش مي شوند تا شروع دوره بعدي گرما رسوب گيري و ميکروب زدايي نشده و علاوه بر اين در مدت زمان مورد استفاده نيز عمليات نظافتي بر آن ها صورت نمي گيرد.

 

نکته ديگري که بايد مورد توجه قرارداد هدر رفتن آب در فرصت هاي زماني استفاده از آب سرد کن هاي موجود است به اين دليل که اگر چند ساعتي از آب اين دستگاه ها استفاده نشود، آب موجود در مخزن آن چنان خنک مي شود که کمتر کسي قادر به نوشيدن آن خواهد بود.درنتيجه آب خروجي از دستگاه به دليل غير قابل استفاده بودن دور ريخته مي شود و ديگر آنکه با برداشت مکررآب، آب مخزن گرم شده و مراجعان بعدي هم با امتناع از خوردن آب گرم آن را دور مي ريزند. حال آن كه کشور ما به دليل شرايط جغرافيايي و ميزان اندك بارش از مشكل کمبود آب رنج مي برد و لذا مصرف بهينه آب و برق موضوعي نيست که به راحتي بتوان از کنار آن گذشت.

 

آبسردکن هاي موجود کشور به منظورتأمين آب خنک شهروندان به طور متوسط با شروع دوره گرما هشت ماه از سال را به برق متصل شده و در اين مدت به طور شبانه روزي برق مصرف مي کنند. برق مصرفي اين دستگاهها تابع هيچ شرايطي نبوده و با افزايش دماي هوا و يا کاهش آب خنک مخزن و ورود آبگرم به آن فشار وارده به کمپرسور براي خنک کردن آب افزايش پيدا مي کند. ميزان برق مصرفي اين نوع آبسردکن ها با در نظر گرفتن عدد تقريبي 5 ميليون دستگاه در کشور رقم بزرگي خواهد شد در حالي که مي‌توان با جايگزين کردن نسل جديد آبسرد کن، ميزان برق مصرفي را تا يک چهارم کاهش داد.

 

تعدادي از اين نوع آبسرد کن ها توليد شده و هم اکنون در نقاط مختلف شهر تهران و کشور در حال استفاده عمومي است، کوچکترين دستگاه آبسرد کن آني مي تواند دو هزار و 450ليتر آب را در روز خنک کند که البته در صورتي که اين ميزان آب مصرف نشد، انرژي به صورت ذخيره باقي مانده و دستگاه برق ناچيزي مصرف مي‌كند. اين دستگاه در سيکل کاري روزانه خود 12 کيلووات ساعت برق مصرف مي‌کند. لذا ميزان مصرف انرژي اين آبسردکن درهشت ماه کارکرد سالانه، در حدود 2880 کيلووات ساعت مي باشد. براي دستيابي به اين ميزان آب خنک در روز مي توان از يک دستگاه آبسردکن استاندارد با ظرفيت سرمايش 100ليتر در ساعت بهره برد که ميزان مصرف انرژي آن در حدود 84 کيلووات ساعت در روز است؛ لذا ميزان مصرف انرژي اين آبسرد کن در هشت ماه کارکرد سالانه در حدود 20160 کيلووات ساعت است يعني با استفاده از آبسردکن آني تا 85 درصد در مصرف برق صرفه جويي مي‌شود.

 

چنان چه سالانه هفت هزار دستگاه آبسرد کن نسل قديم با نسل جديد تعويض شود ميزان اين صرفه جويي به سالانه 120 ميليون و 960 هزار کيلو وات ساعت خواهد رسيد.

 

دستگاه‌هاي نسل جديد آبسردکن نيازي به مصرف 24 ساعته برق ندارد و مي‌توانند در طول شب آن هم در غير ساعات پيک مصرفي برق و حتي در ساعاتي که مصرف انرژي تا حدقابل توجهي کاهش پيدا مي کند (از 12 شب تا 6 صبح) برق را دريافت و انرژي برودتي را به صورت يخ ذخيره و در طول روز از آن استفاده کنند.

 

 ورود 7 هزار دستگاه آبسرد کن نسل جديد اين امکان را مي دهد که 14 هزار دستگاه آبسردكن نسل قديم را ازمدار خارج کرد. در نتيجه با انجام اين جايگزيني مجموع پيک سايي حاصل از خروج آن تعداد دستگاه به عددي بالغ بر 140 هزار کيلو وات پيک سايي در روز خواهد رسيد. اگرچه اين موضوع بسيار قابل توجه است اما به رغم مراجعات متعدد به سازمان بهره وري انرژي تاکنون اين اختراع از سوي مجريان امر جدي گرفته نشده است.

 

با توجه به يارانه اي كه دولت به لامپهاي كم مصرف مي‌دهد، متوسط عمر اين لامپها دو تا سه سال است، درحالي كه طول عمر آبسردكن لحظه اي 15 سال مي‌باشد و تاثير آن در كاهش مصرف برق به مراتب بيشتر از لامپهاي كم مصرف است و اگر مسوولان اين حوزه درصدد مديريت اصولي مصرف هستند بايد از اين قبيل طرح‌ها حمايت كنند.

یک تصویر یک خاطره

جدید ترین اخبار

حاضرین در سایت

ما 42 مهمان و بدون عضو آنلاین داریم

ورود به سایت