بالاخره سازمان فني حرفه اي هم فهميد كه ضعف از كجاست و پولش را بايد كجا هزينه كند! اما هنوز سوالات بسيار زيادي در رابطه با اين مسائل وجود دارد. نقطه اي از اميد در انتهاي فضاي تاريك و مبهم اين طرح تلالو مي كند. در سال هاي اخير با توجه به روند پر شتاب پيشرفت علم و فناوري، توسعه مهارت هاي فني و حرفه اي به عنوان مؤلفه اي اساسي در دستور كار نظام هاي برنامه ريزي آموزشي وشغلي كشور قرار گرفته است.

 در اين شرايط، وجود بيشترين ميزان جمعيت جوان كشور در استان كرمان و بالابودن آمار افراد جوياي كار اين جمعيت و باتوجه به اين كه در ساختار اقتصادي اين استان بيشترين اشتغال به بخش هاي خدمات و كشاورزي مربوط است، آموزش و ترويج مهارت هاي فني و حرفه اي در بين افراد در مناطق مختلف اين استان از اهميت ويژه اي برخوردار است.

 

 مهارت آموزي به كارگران صنعت ساختمان

    وي همچنين از برگزاري دوره آموزش كارگران صنعت ساختمان در واحدهاي مختلف اين سازمان در كرمان خبر داد و گفت: براساس ضرورت اجراي استانداردهاي ساختمان سازي در مناطق زلزله خيز، كارگران ساختماني در بخش هاي مختلف در سطح استان شناسايي و دوره هاي حرفه آموزي به آنها ارائه شده كه پس از انجام آزمون، گواهي مهارت از سوي سازمان فني و حرفه اي به قبول شدگان داده مي شود. وي تاكيد كرد: بعد از برگزاري اين دوره ها، تمام شركت هاي پيمانكاري دولتي و غيردولتي مؤظفند فقط از كارگران آموزش ديده و داراي گواهي مهارت سازمان فني و حرفه اي استفاده كنند. 
    وي خاطرنشان كرد: تاكنون ۱۶ هزار نفراز كارگران واجد شرايط صنعت ساختمان شناسايي شده اند و از اين تعداد ۵ هزار و ۶۰۰ نفر آموزش ديده و ۲ هزار و ۲۰۰ نفر هم موفق به كسب گواهينامه مهارت شده اند. وي رعايت بيشتر استانداردها در ساخت و ساز، صرفه جويي در مصالح ساختماني و افزايش ضريب اطمينان در انجام فرآيندهاي ساخت وساز را از مهم ترين دستاوردهاي اين دوره هاي آموزشي برشمرد.


آموزش به فارغ التحصيلان دانشگاهي

    مديركل سازمان فني و حرفه اي استان كرمان از تاسيس مراكز و كارگاه هاي آموزشي اين سازمان در مجاورت دانشگاه ها و خوابگاه هاي دانشجويي در كرمان خبر داد و گفت: براساس اين طرح مراكزي باهدف ارائه مهارت هاي استاندارد كه مكمل آموزش هاي دانشگاهي است ايجاد شده و نيازسنجي مربوط به رشته هاي آموزشي مهارت هاي پيشرفته، تدوين استانداردهاي مربوطه همچنين اجراي آزمون و بررسي اثربخشي دوره ها توسط واحد مهارت هاي پيشرفته انجام مي شود. علي انجم شعاع افزود: بيانيه اي مبتني برتفاهم ميان اين سازمان و رؤساي دانشگاه هاي باهنر، پيام نور، آزاد، مركز علوم و تكنولوژي محيطي ماهان و دبيرخانه منطقه ۷ دانشگاه هاي آزاد اسلامي كرمان به امضا رسيده كه اختصاص فضاي آموزشي از سوي دانشگاه ها و تجهيز كارگاه ها و اعزام مربي مهارتي توسط سازمان فني و حرفه اي استان انجام مي شود. وي اجراي اين طرح را اقدام مؤثري در كسب آموزش هاي مهارتي و كاهش ضريب بيكاري به خصوص در مقطع فارغ التحصيلان دانشگاهي عنوان كرد وگفت: به منظور سبك سازي و استحكام ساختمان ها در مقابل زلزله در واحد مهارت هاي پيشرفته سازمان، دوره هاي آموزشي ساخت و ساز خشك در صنعت ساختمان به كارآموزان در كرمان ارائه كه اين دوره براي نخستين بار در كشور در اين استان برگزار شده است. وي همچنين از برگزاري دوره آموزشي فارغ التحصيلان كشاورزي در استان كرمان خبرداد و گفت: اين دوره ها به منظور توسعه بخش هاي مختلف اين صنعت با همكاري مجمع ملي خبرگان كشاورزي كشور اجرا مي شود كه اين مجمع نيروهاي توانمند خود و تجهيزات پيشرفته در صنعت كشاورزي را در اختيار سازمان فني و حرفه اي قرار داده و به فارغ التحصيلان كشاورزي در كرمان نزديك به ۲۰۰ ساعت آموزش مهارتي داده مي شود.

یک تصویر یک خاطره

جدید ترین اخبار

حاضرین در سایت

ما 32 مهمان و بدون عضو آنلاین داریم

ورود به سایت