با توجه به رشد روز افزون تعداد متخصصين كشور و افزايش پذيرش دانشگاه ها در رشته هاي مختلف و آنچه در پست هاي قبلي تحت عنوان نظام جزوه محوري مورد بررسي قرار گرفت و همچنين سهولت فراغت از تحصيل دانشجويان در زمينه هاي مختلف مهندسي بايد ديد وضعيت اشتغال اين متخصصين پر تعداد به چه نتيجه اي خواهد رسيد؟ اينكه امروز هزاران نفر داعيه تخصص و برگه گواهي دانشگاهي آن را به همراه دارند خيلي براي كشور ما راهگشا نيست! چرا كه بيش از 90 درصد اين متخصصان به دنبال يك شغل كم تلاش پر سود و ترجيحا دولتي هستند...
 
http://www.nrc.gov/images/cover.gif
آيا كشور ما مي تواند ظرفيت اشتغال براي اين همه متخصصي را كه الزاما سواد برگه اي را كه حمل مي كنند هم ندارند داشته باشد؟ جاي سوال دارد كه چرا با اين همه مشكلات عمده اجتماعي كه مي تواند پيامد نامبارك اين پديده شوم باشد هيچ گونه توجهي به بعد فرهنگي و جامعه شناختي اين مباحث نمي شود. آيا صدور گواهي نامه هاي مكرر پايان تحصيلات براي خاص و عام، با سواد و بي سواد، فقط به حكم كسب نمره 12 در معدل دروسي كه در برخي موارد ديده شده كه با التماس و جزوه خواني و تقلب هم بدست آمده نوعي صدور چك بلا محل به حساب نمي آيد؟
دولت بدون در نظر گرفتن ظرفيت كشور و نياز بخش هاي مختلف از طريق افزايش ظرفيت دانشگاه ها بازار كار را فشرده و فشرده تر مي كند. از طرف ديگر به ازاي هر 2 نفر بازنشسته يك نفر استخدام مي شود. آيا اين توازن نبايد برقرار شود؟ آيا ظرفيت دانشگاه ها نبايد كارشناسي شود؟
از سوي ديگر جالب اينجاست كه وقتي هر يك از اين دانشجويان فارغ التحصيل مي شوند داعيه بي نقصي و كمال دارند! شايد برگزاري يك دوره آزمون اجباري PE در تمام تخصص ها به ويژه  در زمينه مهندسي تاسيسات حرارتي و برودتي توسط سازمان سنجش (آن هم در حد و اندازه هاي مناسب) خيلي ها را متوجه وضعيتي كه دارند بنمايد و قدري اين ادعاها را كاهش دهد. به ويژه در رشته تاسيسات چنين چيزي قويا مرسوم است كه بسيار جاي اندوه دارد، چرا كه آورده اند آنكس كه نداند و نداند كه نداند در جهل مركب ابد الدهر بماند و  متاسفانه همين هم شده است...
در خيلي از موارد در اين صنعت با افرادي برخورد مي كنيم كه انحصار طلبي اطلاعاتي را پيشه كرده اند و اين دقيقا نشان از ضعف اطلاعاتي آنها دارد. چرا كه يك روي سكه اين است كه آنچه نزد آنهاستآنقدر ساده است كه اگر كسي از آن مطلع شود سريعا آن را آموخته و اگر به كار بندد در واقع رقيب آن فرد شده است و بازار او را اشغال كرده است.اين اشكال همواره در تاسيسات بوده است چون تلاشي براي ارتقاي سطح و اندازه هاي دانش مهندسي در اين رشته نكرده ايم. چون آنقدر دور و بر آن را باز گذاشته ايم كه هر كسي به را حتي مي تواند وارد اين حرفه شود حتي اگر هيچ تخصصي نداشته باشد!! اما اين راهش نيست. اين اطلاعات محدود بالاخره فاش خواهد شد.ما بايد سطح خود را تا جايي ارتقا دهيم كه در بازار رقابت امروز مغلوب ديگران نشويم. نه اينكه انحصار پيشه كنيم.
 
 

یک تصویر یک خاطره

جدید ترین اخبار

حاضرین در سایت

ما 35 مهمان و بدون عضو آنلاین داریم

ورود به سایت