مسئولان در صدور خدمات مهندسی حمایت بیشتری انجام دهند. دبیر انجمن شرکت‎های ساختمانی و تاسیساتی استان گلستان با اشاره به اینکه گلستان می‎تواند یکی از استان‎های پیشرو در خدمات مهندسی باشد، گفت: مسئولان در صدور خدمات مهندسی حمایت بیشتری انجام دهند.

 

خبرگزاری فارس: مسئولان در صدور خدمات مهندسی حمایت بیشتری انجام دهند

 

انجمن شرکت‎های ساختمانی و تاسیساتی استان گلستان از 1379 فعالیت خود را آغاز کرد و تاکنون نیز فعالیت‎های گوناگونی را در عرصه‎های گوناگون عمرانی و در رابطه با پیمانکاری شرکت‎های ساختمانی و تاسیساتی استان گلستان انجام داده است. اما با توجه به ظرفیت بسیار بالای جوانان این استان و شرکت‎ها متخصص در امور مهندسی ساختمان و تاسیسات و برخی مشکلات پیش رو خبرنگار خبرگزاری فارس در گرگان، گفت‎و‎گویی را با اسماعیل مقصودلو دبیر انجمن شرکت‎های ساختمانی و تاسیساتی انجام داده است که شرح این گفت‎و‎گو را در ذیل می‎خوانید.

 

 

فارس: در راستای توسعه صدور خدمات فنی و مهندسی از استان گلستان چه تلاش‎هایی صورت گرفته است و این تلاش‎ها تا چه میزان موفق بوده است؟

 

مقصودلو: با توجه به ضرورت بخش صدور خدمات فنی و مهندسی و هدایت سمت و سوی شرکت‎ها به این بخش با توجه به مشکلات پیش آمده برای شرکت‎های پیمانکار در بخش دولتی و عدم اختصاص کافی بودجه‎های عمرانی توجه به این بخش و نیل شرکت‎ها به صدور خدمات، بیش از پیش نمود پیدا می‎کند.

 

 

در استان گلستان نیز با تلاش‎های نمایندگان عضو اتاق گلستان و گرگان و رئیس اتاق بازرگانی گلستان حمید دامغانی جلسات کارشناسی مختلفی با مجموعه شاغل در این بخش و انجمن‎های مرتبط با صدور خدمات فنی و مهندسی مثل اتحادیه صنوف رایانه‎ها، سازمان نظام مهندسی ساختمان،انجمن مهندسان برق و غیره برگزار و در نهایت منجر به تهیه اساسنامه‎ای تحت عنوان اتحادیه یا انجمن صادرات خدمات فنی و مهندسی گلستان شد.

 

 

این اساسنامه در حال حاضر در مرحله برسی نظرهای کارشناسان مربوطه و طی مراحل نهایی تصویب قرار دارد.

 

 

فارس: اقدام‎های انجمن پیمانکاران استان گلستان در تبلیغ و ترویج صدور خدمات فنی و مهندسی اعضا به خارج از مرزهای چه بوده است؟

 

 

مقصودلو: انجمن پیمانکاران استان در راستای ارتقا دانش فنی و انتقال آن به مرزها و بازارهای هدف به خصوص در کشورهای همسایه ارتباط تنگاتنگی با مجموعه نمایندگان اتاق بازرگانی و کشاورزی و صنایع و معادن گرگان دارد.

 

 

در همین راستا نمایندگان انجمن با تعامل با شرکت‎ها برای سرمایه‌گذاری و ساخت و ساز و اجرای پروژه در کشورهای همسایه و همچنین طی سفرهایی به کشورهای هدف زمینه را بسیار مساعد دیده‎اند.

 

 

فارس: آیا گلستان از توانمندی و قابلیت کافی برا صدور خدمات فنی و مهندسی برخوردار است؟

 

 

مقصودلو: خوشبختانه استان گلستان به دلیل توانمندی‎ در همه زمینه‎ها به لحاظ داشتن شرایط فوق‎العاده در این امر موفقیت‎های خوبی را کسب کرده است و با حضور بیش از یک هزار و 300 شرکتی عضو انجمن و بیش از 5 هزار مهندس عضو سازمان نظام مهندسی توانسته است افتخارهای بسیاری را در زمینه خدمات مهندسی چه در بحث ساخت و ساز و چه در بحث پیمانکاری کسب کند.

 

 

فارس: چند درصد از شرکت‎های مهندسی استان گلستان به طور واقعی از صلاحیت لازم برای این کار برخوردارند؟

 

 

مقصودلو: به نظر من شرکت‎های توانمندی در استان گلستان وجود دارد و حضور بیش از یک هزار و 300 شرکت پیمانکار خود گویای این واقعیت است که در همه زمینه‎ها می‎توان در بحث ساخت و ساز و صدور خدمات فنی مهندسی کمک شایانی انجام داد.

 

 

فارس: آیا اتاق بازرگانی به عنوان متولی اصلی، زیر ساخت‎های لازم را برای تحقق این امر فراهم کرده است؟

 

 

مقصودلو: بله. خوشبختانه اتاق بازرگانی در زمینه صدور خدمات فنی و مهندسی اقدام‎های قابل توجه و خوبی را انجام داده است.

 

 

فارس: موفق‎ترین استان‎های کشور از حیث صدور خدمات فنی مهندسی چه استان‎هایی هستند و آیا تلاش شده تا از این استان‎های موفق الگو برداری مناسب انجام شود؟

 

 

مقصودلو: استان کردستان به لحاظ موفقیت جغرافیایی و فرهنگی مناسبی که با اقلیم کردستان عراق دارد یکی از استان‎های موفق و پیشرو در این زمینه است که به نظر من توانسته در ان بحث گام بردارد.

 

 

سیاست‎های انجمن پیمانکاری استان گلستان همیشه بر این بوده است تا از ایده‎ها و پیشنهادهای مناسب و مثبت استفاده کند و در این مدت نیز با توجه به مشکلات و چالش‎هایی که در بحث پیمانکاری به وجود آمده است خوشبختانه استقبال خوبی صورت گرفت و شرکت‎ها با مراجعه به انجمن و طرح مسائل و پرسش‎هایی در این زمینه از این موضوع استقبال کردند.

 

 

فارس:موانع پیش روی صدور خدمات فنی و مهندسی در استان گلستان چیست؟

 

 

مقصودلو: متاسفانه اطلاعات کامل و کافی در زمینه صدور خدمات فنی مهندسی به کشورهای مختلف مانند عراق، گرجستان، ترکمنستان و سایر کشورها و جود ندارد.

 

 

اما انجمن شرکت‎های ساختمانی و تاسیساتی استان گلستان این آمادگی را دارد که دبیرخانه صدور خدمات فنی و مهندسی را با کمک اتاق بازرگانی دایر کند تا کمک بزرگ و شایانی به شرکت‎های عضو ارائه شود.

 

 

فارس: با چه پیش‎زمینه‎ها و شرایطی در استان صدور خدمات فنی و مهندسی با کیفیت بالا محقق می‎شود؟

 

 

مقصودلو: متاسفانه شرکت‎هایی که در بحث صدور خدمات فنی و مهندسی در کشورهای حاشیه و اطراف مشغول هستند بحث ورود و خروج ارز را با توجه به تحریم‎ها با مشکل مواجه هستند و انتظار می‎رود مسئولان حمایت‎های پررنگ‎تر و واقعی‎تری از شرکت‎ها و افرادی که در این بخش مشغول هستند انجام دهند.

 

 

برای مثال در بخش صدور ضمانت‎نامه‎ها شرکت‎های فعال با مشکل مواجه هستند و یا یا بحث ورود و خروج ماشین‎آلات ساختمانی و لوازم یدکی ماشین‎آلات ساختمانی از چالش‎ها و مشکلات شرکت‎ها است.

 

 

فارس: در حال حاضر چنانچه شرکتی قصد اجرای پروژه‎ای در خارج از کرزهای کشور داشته باشد چه فرآیندی را باید طی کند؟

 

 

مقصودلو: ابتدا بحث شرکت در کشور هدف و ایجاد دفتر نمایندگی در آنجا مهم است که در همین زمینه دو شرکت خصوصی در بحث اطلاع‎رسانی و نحوه ثبت شرکت و بحث اطلاعات مناقصه و مزایده در حال فعالیت هستند.

 

 

به طور قطع در ابتدا و بدو ورود هر شرکت باید چه به لحاظ مالی و چه به لحاظ صرف وقت هزینه کند تا اینکه کار در سیکل خود قرار گیرد و ادامه کار با توجه به آشنایی در کشور مورد نظر بعد از چند بار رفت و برگشت به طور حتم سهل‎تر و روان‎تر خواهد بود.

 

 

انجمن شرکت‎های ساختمانی و تاسیساتی استان گلستان هم این آمادگی را دارد با همکاری دو جانبه‎ای که بین ما و اتاق بازرگانی استان وجود دارد هر نوع همکاری را در چارچوب قوانین جاری انجام دهد.

 

 

علاوه بر این‎ها انجمن صدور خدمات فنی و مهندسی ایران هم تجربیات گران‎بهایی را در این زمینه دارد.

 

 

فارس: چه رشته‎هایی بیشترین پذیرش را برای صدور خدمات دارند؟

 

 

مقصودلو: با توجه به عدم وجود زیرساخت‎های مناسب در کشورهای همسایه و اعلام نیاز در همه رشته‎ها به خصوص در بخش ابنیه و راهسازی و امکانات اولیه‎ای مثل آب و برق و مخابرات، به نظر می‎رسد در همه زمینه‎ها پذیرش وجود دارد.

 

 

حتی در سفری که دوستان ما به اقلیم کردستان و کشور عراق داشتند این کشور حتی به صنایعی مثل صنعت دام و طیور و مرغداری و صادرات میوه نیز نیازمند است.

 

 

فکر می‎کنم در باقی کشورها هم با توجه به توانمندی بالقوه‎ای که در استان ما چه به لحاظ کشاورزی و صنعتی وجود دارد و همجواری که با کشورهای آسیای میانه داریم می‎توانیم در بحث صدور خدمات فنی و مهندسی و کشاورزی و صنعتی یکی از استان‎های پیشرو در این امر باشیم.

 

 

فارس: با توجه به اینکه یکی از لوازم مورد نیاز برای صدور خدمات فنی مهندسی برخورداری از دانش کافی در زمینه‎های مختلف حقوقی حرفه‎ای و فرهنگی کشورهای هدف است آیا انجمن برنامه‎ای برای برگزاری دوره‎های آموزشی در این زمینه دارد؟

 

 

مقصودلو: یکی از دغدغه‎های هیئت مدیره در بدو ورود به تشکیلات، ارتقای دانش فنی همکاران در زمینه‎های مرتبط با حوزه پیمانکاری بوده است که خوشبختانه در این مدت کوتاه با برگزاری کلاس‎های آموزشی متفاوت و بی‎سابقه در این توانست رضایت مثبتی را بین اعضای خود به دست آورد.

 

 

در تلاش هستیم با همکاری و همراهی شرکت‎ها محتوای این کلاس‎های آموزشی را ارتقا دهیم.

یک تصویر یک خاطره

جدید ترین اخبار

حاضرین در سایت

ما 16 مهمان و بدون عضو آنلاین داریم

ورود به سایت