نیما امین اظهار داشت: لزوم هوشمند‌سازی و صرفه‌جویی در مصرف انرژی در شرایط کنونی کشور و در سال جهاد اقتصادی بسیار حائز اهمیت است. وی افزود: در همین راستا با در نظر گرفتن شرایط و امکانات در سه بخش روشنایی، سرمایشی و گرمایشی می‌توان به صرفه‌جویی در مصرف برق و بهینه‌سازی انرژی کمک کرد. وی درباره راهکارهای قابل استفاده در راستای کنترل مصرف برق از طریق روشنایی اظهار داشت: استفاده حداکثر از روشنایی روز، تعیین شدت نور مورد نیاز در هر بخش، استفاده از نورهای موضعی و روشنایی در هنگام حضور شخص راهکارهایی است که بدون صرف هزینه می‌توان مصرف برق را کاهش داد.

امین همچنین در ارتباط با کنترل سرمایشی - گرمایشی افزود: قطع سیستم‌‌های سرمایشی و گرمایشی در صورت نبود فرد و کنترل تنظیم درجه ترموستات در زمستان و تابستان زیرا هر یک درجه افزایش دما در فصل زمستان در حدود شش درصد به هزینه انرژی مصرفی می‌افزاید. وی همچنین با تأکید بر اهمیت تنظیم موتورخانه در فصل سرما و گرما گفت: تنظیم موتورخانه نه می‌تواند در کاهش هزینه‌های سیستم سرمایشی و گرمایشی به میزان بیش از پنج درصد مؤثر باشد.

 

 

کارشناس صنعت برق ضمن معرفی سیستم مدیریت هوشمند ساختمان گفت: سیستم مدیریت هوشمند ساختمان (Building Management System) مجموعه سخت افزارها و نرم افزارهایی است که به منظور مانیتورینگ و کنترل یکپارچه قسمت‌های مختلف در ساختمان نصب می‌شوند. وی افزود: وظیفه این مجموعه، با پیش مداوم بخش‌های مختلف ساختمان و اعمال فرامین به آنها به گونه‌ای است که عملکرد اجزا مختلف ساختمان به صورت بهینه و هماهنگ با یکدیگر و با هدف کاهش مصارف ناخواسته و تشخیص منابع انرژی فقط به فضاهای در حین بهره‌برداری باشد. امین کاربرد این سیتم هوشمند را در زمینه‌های ساختمان‌های مسکونی، ادارات و مراکز تجاری، بیمارستان‌ها، هتل‌ها، صنایع و کارخانجات عنوان کرد و درباره برخی از مزایای استفاده از سیستم BMS اظهار داشت: صرفه‌جویی در مصرف انرژی، صرفه‌جویی در منابع مالی کاربر، افزایش طول عمر تجهیزات و قطعات و همچنین افزایش ضریب ایمنی است. وی افزود: انعطاف‌پذیری سیستم، استفاده از مدرن‌ترین تجهیزات روز دنیا، زیبایی تجهیزات و راحتی و آسایش از دیگر مزایای استفاده از سیستم مدیریت هوشمند ساختمان است. کارشناس صنعت برق خراسان رضوی کاهش هزینه‌ها و امکان صرفه‌جویی در مصرف انرژی را از مهم‌ترین اهداف سیستم BMS معرفی نمود و گفت: ایجاد محیطی مطلوب برای افراد حاضر در ساختمان و افزایش ضریب امنیت برای ساکنین، استفاده بهینه از تجهیزات و افزایش عمر مفید آنها و همچنین ارائه سیستم کنترلی با قابلیت برنامه‌ریزی زمانی عملکرد از سایر اهداف این سیتم است. امین بالارفتن ضریب تجمل (لوکس) ساختمان را یکی از اهداف سیستم مدیریت هوشمند ساختمان عنوان کرد و اظهار داشت: بالا رفتن کیفیت سرویس ساختمان یا ارزش افزوده برای ساختمان، درآمد برای سرمایه‌گذاران اصلی ساختمان به صورت کاهش شارژ خدماتی، نبود نیاز به پیمانکار دائمی ساختمان و کاهش نیروی انسانی و امکان مانیتورینگ و کنترل تمام نقاط تحت کنترل از طریق یک کامپیوتر و یا اینترنت برخی دیگر از اهداف سیستم BMS است. وی که کنترل یکپارچه ساختمان و نبود امکان تداخل ناشی از نبود هماهنگی تجهیزات، از اهداف پر اهمیت سیستم مدیریت هوشمند ساختمان معرفی کرد و گفت: این سیستم همچنین امکان گرفتن گزارش‌های آماری از تمام تجهیزات و عملکرد آنها به منظور بهینه‌سازی مصرف انرژی و مدیریت عملکرد را برای کاربر فراهم می‌آورد. کارشناس صنعت برق درباره قابلیت‌های کنترل سیستم مدیریت هوشمند ساختمان گفت: در این سیستم تابلوهای برق سیستم‌های روشنایی و سیستم کنترل روشنایی طبیعی، موتورخانه‌های مرکزی، مدیریت آسانسورها در زمان خاص، سیستم‌های صوتی تصویری، سیستم آبیاری فضای سبز، تهویه مطبوع و هوا سازها، دیزل ژنراتور، سیستم اعلام و اطفای حریق و اعلام نشت گاز و غیره بطور یکپارچه و منسجم توسط یک و یا چند رایانه هماهنگ و کنترل می‌شود .

یک تصویر یک خاطره

جدید ترین اخبار

حاضرین در سایت

ما 28 مهمان و بدون عضو آنلاین داریم

ورود به سایت