نایب‌رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور با انتقاد از برخی سازندگان مسکن در پایتخت که برای کاهش هزینه‌ها اقدام به حذف سیستم موتورخانه مرکزی می‌کنند گفت: برخی سازندگان با حذف سیستم موتورخانه مرکزی، از این فضا برای مقاصد دیگری استفاده می‌کنند و از این طریق سود حاصل از ساخت و ساز خود را افزایش می‌دهند.

علی فرجزاده ها نایب رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور در گفت و گو با فارس گفت: هر چند با استناد به مبحث چهارم مقررات ملی ساختمان، استفاده از دو سیستم تهویه مطبوع از طریق موتورخانه مرکزی و یا پکیج با رعایت الزامات مربوط به آن بلامانع است اما، در حال حاضر به دو دلیل عمده استفاده بی رویه از پکیج های ساختمانی در میان سازنده ها باب شده است.  وی ادامه داد: علاوه بر سودجویی برخی سازنده ها در استفاده از سیستم پکیج، نبود فرهنگ زندگی گروهی و اختلافاتی که در نتیجه اشتراک تمام واحدهای یک مجتمع مسکونی در هزینه ها و مسئولیت های سیستم موتورخانه مرکزی به وجود می آید باعث شده مالکان هم به استفاده از این سیستم ها روی بیاورند.

فرجزاده ها با تاکید براینکه به طور کلی، به لحاظ فنی استفاده از سیستم های موتورخانه ای مرکزی به طور قطع بهتر از سیستم های تهویه مطبوع تکی یا همان پکیج هاست، تصریح کرد: جابه جایی حرارتی در سیستم های موتورخانه ای مرکزی به لحاظ اینکه در پایین ترین قسمت قرار می گیرد و حرارت به صورت یکسان و یکنواخت توزیع می شود به مراتب بهتر از سیستم های تکی است.

وی ادامه داد: در صورتی که طراحی و محاسبات فنی سیستم های موتورخانه ای به خوبی انجام و اجرا شود از نظر کیفیت حرارتی، این سیستم ها به هیچ وجه قابل مقایسه با سیستم های حرارتی پکیج نیستند. 

سهم سیستم های حرارتی تکی در مرگ خاموش
وی همچنین به آمار قابل توجهی در خصوص سهم سیستم های حرارتی تکی در مرگ خاموش اشاره کرد و گفت: چون در سیستم های تهویه مطبوع تکی تمام تجهیزات در داخل منزل نصب می شود خطرات ناشی از گازگرفتگی، درصد بالایی از مرگ خاموش را به این سیستم ها مربوط می کند. این در حالی است که در سیستم موتورخانه مرکزی به لحاظ آنکه تجهیزات در فضایی خارج از واحد مسکونی نصب می شوند چنین خطراتی وجود ندارد.

یک تصویر یک خاطره

جدید ترین اخبار

حاضرین در سایت

ما 39 مهمان و بدون عضو آنلاین داریم

ورود به سایت