پژوهشگران بتازگی توانستند نوعی روکش هوشمند برای شیشه طراحی کنند که با اعمال یک جریان الکتریکی اندک به آن می‌توان میزان نور ورودی و نیز تابش گرمایی خورشیدی را کنترل کرد.

به این ترتیب بامدیریت بهتر نور و گرمای محیط می توان در مصرف انرژی صرفه جویی کرد و همچنین از نور مناسب در هر شرایط آب و هوایی بهره جست.
پژوهشگران با استفاده از شیشه تولید شده از ماده «اکسید نیوبیوم» و قرار دادن نانوکریستال های «اکسید تین ایندیوم» در آن توانستند به این فناوری دست یابند. وقتی که جریانی از این مواد عبور نمی کند، شیشه رفتاری عادی خواهد داشت و نور و نیز گرمای تابشی خورشید را از خود عبور می دهد. اما با اعمال جریان الکتریکی، این مواد تغییر شکل یافته و می تواند میزان نور مرئی یا تابش گرمایی ورودی یا هر دوی آنها را کاهش دهد. با تغییر جریان الکتریکی می توان نور یا گرمای مناسب را تعیین کرد.

 

به این ترتیب برای نمونه می توان بدون افزایش دمای اتاق، از نور طبیعی خورشید بهره گرفت. این ویژگی بویژه روزهای تابستان که تابش آفتاب سبب افزایش دمای اتاق و در نتیجه افزایش مصرف برق برای خنک کردن آن می شود بسیار کاربردی خواهد بود. در چنین شرایطی معمولا ما چاره ای نداریم جز این که با بستن پرده ها از ورود نور خورشید و گرم تر شدن هوا جلوگیری کنیم. حال آن که با این شیشه های جدید می توان ضمن استفاده از نور خورشید برای روشنایی، از آن بخش طیف نور خورشید که موجب گرما می شود، دوری کرد. از آنجا که در بسیاری از کشورها حدود یک چهارم برق مصرفی ساختمان ها صرف روشنایی و گرمایش یا سرمایش آنها می شود، این فناوری می تواند به کاهش چشمگیر انرژی مصرفی بینجامد.
دانشمندان امیدوارند با بهبود این فناوری جدید بتوانند شیشه هایی با کیفیت بسیار بالا برای خودروها و حتی ماهواره ها نیز تولید کنند.

یک تصویر یک خاطره

جدید ترین اخبار

حاضرین در سایت

ما 15 مهمان و بدون عضو آنلاین داریم

ورود به سایت