در پی وقوع زمین لرزه در ژاپن ، یک کارشناس تشعشعات هسته ای گفت خنک سازی یکی از اقدامات مهم برای مانع شدن از بروز فاجعه در یک نیروگاه هسته ای ژاپن به شمار می رود.


تاسیسات شماره یک فوکوشیما حدود دویست و پنجاه کیلومتری شمال شرقی توکیو دچار انفجار شد و روز قبل نیز سامانه خنک کننده این نیروگاه بر اثر زمین لرزه ای مهیب آسیب دید. اکنون نگرانی هایی درباره خطر گداخت رادیو اکتیو بوجود آمده است. رُز چِسِر مدیر مرکز مطالعات محیطی تشعشعات رادیو اکتیو در دانشگاه فناوری تگزاس به پایگاه اینترنتی ساینس دیلی آمریکا گفت : این موضوع که ژاپنی ها درباره خنک سازی راکتورها دچار مشکل شده اند وضعیت اضطراری بوجود می آورد. گزارش ها نشان می دهد که راکتورهای این تاسیسات هسته ای به طور ایمن خاموش شده اند ولی برای مانع شدن از گداخت هسته ای ، راکتورها باید مرتب خنک شوند. مواردی وجود دارد که در صورت بروز آن موارد در راکتورهای هسته ای وضعیت اضطراری اعلام می شود .کاهش توانایی خنک سازی و نشت مواد رادیو اکتیو از جمله این موارد هستند.

راکتورها مانند خودرو نیستند که وقتی خاموش می شوند بتوان آنها را به حال خود رها کرد. راکتورها تا زمانی که قلب راکتور جدا نشود ، همچنان مقادیر زیادی حرارت تولید می کنند. اگر برای خنک سازی آب وجود نداشته باشد ، احتمال واقعی گداخت قلب راکتور وجود دارد و این وضعیت نیز بالقوه ممکن است موجب انتشار گسترده مواد رادیو اکتیو شود.

این کارشناس مسائل هسته ای که از تاسیسات هسته ای کوچکتری در شیبای ژاپن دیدن کرده است افزود : به عقیده من گداخت در یک راکتور بویژه در کشور پر جمعیتی مانند ژاپن می تواند ضربه ای مهم محسوب شود.

یک تصویر یک خاطره

جدید ترین اخبار

حاضرین در سایت

ما 16 مهمان و بدون عضو آنلاین داریم

ورود به سایت