شبکهٔ اجتماعی ساختاری اجتماعی است که از گره هایی(که عموما فردی یا سازمانی هستند) تشکیل شده ‌است که توسط یک یا چند نوع خاص از وابستگی به هم متصل اند، برای مثال: الهامات، ایده‌ها و تبادلات مالی، دوست‌ها، خویشاوندی، تجارت، لینک‌های وب، سرایت بیماری‌ها (اپیدمولوژی) یا مسیرهای هواپیمایی. ساختارهای حاصل اغلب بسیار پیچیده هستند. تحلیل شبکه‌های اجتماعی روابط اجتماعی را با اصطلاحات گره و رشته می‌نگرد. گره‌ها بازیگران فردی درون شبکه‌ها هستند و رشته‌ها روابط میان این بازیگران هستند. گروه تاسيسات مي خواهد اين شبكه ها در ميان دانش آموختگان صنعت تاسيسات وسيله اي براي بيان هرگونه مشكلات باشد.  به اين طريق جامعه اي مجازي تشكيل خواهد شد كه از حقوق اجتماعي خود دفاع مي كند و در مقابل حربه هاي خارجي حداقل ديگران را مطلع مي سازد.

ماقصد داريم 5 نفر از فعال ترين افراد و كاربران شبكه اجتماعي را در هر ماه مورد تشويق قرار دهيم. در حال حاضر كساني كه در اين شبكه فعاليت بيشتري دارند در صفحه اول سايت با عنوان برترين اعضاي شبكه مشاهده مي شوند. اين برتري با توجه به ميزان ارتباطات، تشكيل گروه ها، مشاركت در بحث ها، ارسال پيام هاي خصوصي و... حاصل مي شود. از اين پس كساني كه در طول ماه بيشترين امتياز را در اين بخش داشته باشند مي توانند در سمينار همان ماه به طور رايگان شركت كنند. همانطور كه مشاهده مي كنيد برترين هاي اين ماه mpn, navid, Dooma, ali  handsom, behzad مي باشند.

انواع زیادی از رشته‌ها می‌تواند میان گره‌ها وجود داشته باشد. تحقیق در تعدادی از زمینه‌های آکادمیک نشان داده‌است که شبکه‌های اجتماعی در بسیاری از سطوح به کار گرفته می‌شوند از خانواده‌ها گرفته تا ملت‌ها و نقش مهمی در تعیین راه حل مسائل، اداره کردن تشکیلات و میزان موفقیت افراد در رسیدن به اهدافشان ایفا می‌کند. در ساده ترین شکل یک شبکهٔ اجتماعی نگاشتی از تمام رشته‌های مربوط، میان گره‌های مورد مطالعه‌است. شبکهٔ اجتماعی هم چنین می‌تواند برای تشخیص موقعیت اجتماعی هر یک از بازیگران مورد استفاده قرار گیرد. این مفاهیم غالبا در یک نمودار شبکهٔ اجتماعی نشان داده می‌شوند که درآن گره‌ها، نقطه‌ها هستند و رشته‌ها، خط‌ها هستند.

فضای‌ مجازی مجال شکل‌گیری اجتماعات جدید از کاربران را فراهم می‌کند. از زمان تونیس (Tonnies) و تلاش او برای تعریف دو گونه تجمع انسانی یعنی «اجتماع» در مقابل «جامعه» (گزلشافت و گمنشافت) به بعد همه متفکران علوم اجتماعی و فرهنگی «رو در رو بودن»، «محدودیت تعداد»، و «ابتناء بر روابط عاطفی و نه روابط عقلانی را از خصائص بنیانی»اجتماع" عنوان کرده‌اند.

 

هر چند روابط کاربران فضای مجازی رابطه‌ای با واسطه‌است و نه رو در رو، بسیاری از مطالعه کنندگان اینترنت تمایل دارند از اصطلاح «اجتماع» برای اشاره به جمع کاربران استفاده کنند.

 

در این میان تلاش‌های متعددی در حال انجام است تا حوزه و دامنه معنایی کاربردهای جدید این اصطلاح را برای اشاره به تجمعات کاربران فضای مجازی، روشن سازد. ازجمله می‌توان به تلاش‌های خانم شلینی ونچرلی اشاره کرد.

 

نظرات ونچرلی در سایت USINFO ارائه شده‌است. او به شبکه‌ها و سازمان‌های رسمی که به سامان بخشیدن به روابط و مقررات ارتباطاتی در فضای مجازی اشتغال دارند می‌پردازد و در ادامه به موضوع اجتماعات کاربران و خصوصیت‌های آنها اشاره می‌کند.

 

شبکه‌های اجتماعی بر پایه اینترنت از قبیل facebook.com و myspace.com در بین جوانان آمریکایی محبوبیت به سزایی کسب کرده‌اند. این شبکه‌های اجتماعی درعین حال که فضاهایی هستند که درآنها افراد دوستان جدیدی پیدا می‌کنند و یا دوستان قدیمی خود را در جریان تغییرات زندگی شان قرار می‌دهند، مکان‌هایی برای تبادل نظر هستند که در آنها جوانان عقاید و نظرات خود را با هم به اشتراک می‌گذارند.

 

این قابلیت که یک جوان بتواند با امثال خود در کشورهای دیگر جهان ارتباط برقرار کند باعث می‌شود تا این شبکه‌ها به مکانی تبدیل شوند که در آنها ایده‌های جدید معرفی می‌شوند و مورد بحث قرار می‌گیرند.

اين مطلب با اقتباص و برداشتي آزاد از دانشنامه ويكي پديانگاشته شده است.

 

یک تصویر یک خاطره

جدید ترین اخبار

حاضرین در سایت

ما 29 مهمان و بدون عضو آنلاین داریم

ورود به سایت