با توجه به اهمیت سیستمهای گرمایش و سرمایش در ساختمانها و جایگاه فنی و اقتصادی آن و حساس بودن موضوع در تصمیم گیری های شاغلین بخش ساختمان بر آن شدیم که مطالب مختصری از در مورد یکی از سیستم های موجود را ارائه کرده تا خواننده های محترم مورد استفاده قرار داده و در صورت نیاز به اطلاعات بیشتر با مدیرین فنی شرکت تماس حاصل نمایید . سیستم های گرمایش کفی به سه شکل کلی وجود داشته است:
در نوع اول گرمایش کف به وسیله عبور هوای گرم از داخل تونل های تعبیه شده در زیر ساختمان ها تامین می شد که این روش برای اولین بار در 1200 سال قبل از میلاد مسیح در قصری واقع در آناتولی استفاده شده است و با توجه به هزینه بالایی که داشت صرفا در قصرها و دربارهای سلطنتی مورد استفاده قرار می گرفت و یک سیستم عام الشمول نبود
نوع دوم ایجاد گرمایش از کف با استفاده از سیستم های الکتریکی بود که با نصب المنت هایی در کف، گرمایش ساختمان را تامین میکردند که با توجه به هزینه بالای آن این سیستم نیز مورد توجه قرار نگرفته است
نوع سوم ایجاد گرمایش از کف با استفاده از سیستم آب گرم می باشد که در دهه اخیر در بسیاری از نقاط جهان مورد استفاده قرار گرفته است و در حال حاضر بیش از 30% از منازل مسکونی و اداری واقع در اروپا مجهز به این سیستم می باشند و در حال حاضر در ایران نیز این روش رو به پیشرفت و توسعه می باشند.

به هر حال سیستم گرمایش کفی به دلیل گرمای مطبوعی که دارد و همچنین انتشار آن از پایین ترین سطح فضای داخلی ساختمان که بیشتر مورد استفاده ساکنین بوده مورد توجه بیشتری قرار گرفته و سیر استفاده از سیستم عبور هوای گرم از داخل تونلها هم اکنون به عبور آّ از داخل لوله ها تبدیل شده که این امر نه تنها هزینه گزافی نداشته بلکه در مصرف انرژی نیز صرفه جویی قابل ملاحظه های صورت گرفته است.

 

 

 

 

مطمئنا چنانچه متخصصین و انبوه سازان و دیگر موسسات و شرکت های دست اند کار در امر ساخت و ساز توجه بیشتری به این امر نموده و با برسی و مطالعه این سیستم رویکردی دیگر به آن خواهد داشت.
مزایای سیستم های گرمایش از کف

گرمای مطبوع

یکنواختی در توزیع گرما و همچنین یکنواختی درجه حرارت در سطح و ارتقاع مساوی یکی از بزرگترین مزیت های استفاده از این سیستم به شمار می آید.

ایمنی سلامت و پاکیزگی و طراحی منحصر به فد فضای داخلی ساختمان:


یکی دیگر از مزایای مهم این سیستم گرمایشی می اشد که نبود وسایل اضافی و اشیاء تیز چون بخاری ،رادیاتوروفن کوئل در این مهم بسیار موثر است.

بهینه سازی در مصرف سوخت و انرژی

به دلیل نداشتن تجمع گرما نزدیک سقف در این سیستم گرمایشی کمترین اتلاف انرژی و حداکثر بهره دهی حرارتی را خواهیم داشت
در این سیستم جهت توزیع گرمای لازم در محیط آبگرم 50 درجه سانتیگراد مورد نیاز است که نسبت به دیگر سیستم های گرمایشی این درجه حرارت 20 الی 30 درجه کمتر است که این اختلاف دما بسزایی در کاهش مصرف سوخت خواهد داشت.
با یک محاسبه و مقایسه ساده به این نتیجه خواهید رسید که یکی از مزیت های دیگر استفاده از این سیستم کاهش هزینه هاست که این امر با توجه به بهینه سازی انجام شده در مصرف سوخت و انرژی در این سیستم پایدار خواهد بود.
انواع سیستم های گرمایش از کف

سیستم گرمایش از کف نوع باز: بدین صورت می باشد که مصرف آبگرم بسیار اندک بوده مثل دفاتر کار حداکثر 30مترمربع زیر بنا که در این روش همان لوله آبگرم در کف ساختمان مب چرخد و موجبات گرم شدن ساختمان را فراهم می آورد.

سیستم گرمایش از کف از نوع بسته: در این سیستم گرمایش مورد نیاز به صورت مستقل از مدار آبرسانی و بصورت رفت و برگشت اجرا می شود و در حال حاضر بیشترین مصرف را داشته و محدودیت متراژ زیر بنا و محدودیت مصرف آبگرم را ندارد.

طراحی و چیدمان سیستم های گرمایش از کف
در این سیستم چیدمان لوله ها به چهار صورت عمده طراحی و چیده می شود
1- مارپیچ
این نوع مخصوص اتقهایی با یک دیوار سرد و یا یک پنجره می باشد که آبگرم ورودی اول از زیر پنجره یا کنار دیوار سرد عبور می کند و فشردگی لوله ها در این قسمت بیشتر خواهد بود و هر چه به مرکز مارپیچ نزدیکتر شود از فشردگی آن کاهش می یابد.
2- دوطرفه یا L شکل
این نوع بیشتر مخصوص اتاقهایی یا دو دیوار سرد و یا دوپنجره می باشد و لوله ها ابتدا از دیوارهای شرد عبور کرده و فشردگی در آن قسمت بیشتر است.
3- سه طرفه یا U شکل
این نوع بیشتر مخصوص اتاقهایی با سه دیوار سرد و بازهم فشردگی به سمت دیوارهای سرد بیشتر خواهد بود
4- چهارطرفه یا loop
این شکل از طراحی بهترین نوع طراحی بوده که در همه موارد می توان از این طرح استفاده کرد معمولا سالنها به این روش چیدمان می شود و به بیشترین راندمان حرارتی در این روش دست پیدا می کنیم .
انوع چیدمان لوله ها و میزان مصرف انرژی :
در سیستم های گرمایش از کف به دلایل ذیل نسبت به دگر سیستم های گرمایشی چون بخاری ،رادیاتور و... مصرف انرژی کاهش می یابد

انتقال انرزی بصورت تابشی

در این سیستم هوای گرم تولید نمی شود و حدود 70% از گرمای محیط صورت تابشی انتقال می یابد بر عکس در سیستم های دیگر ما عملا هوای گرم تولید کرده و انتقال انرژی بصورت همرفت می باشد

استفاده از انرژی در جای مناسب

با استفاده از دیگر سیستم های گرمایشی عملا مرکز تولید حرارت در گوشه ای از فضای مورد نظر شکل گرفته و و هرچه از نقطه مرکز دور می شویم حرارت کمتری را داریم حال آنکه در سیستم های گرمایش از کف لوله های گرم در تمام فضای مورد نظر به صورت یکنواخت چیده شده و حرارت یکنواختی را در محیط ایجاد می نماید.

دمای پایین آب در گردش

در این سیستم آب در گردش دمای پایین تری را نیاز دارد و تولید آب با درجه حرارت پایین تر عملا در مصرف سوخت صرفه جویی می کند در سیستم های مشابه این عدد به 80 درجه سانتی گراد می رسد و تولید 30 درجه سانتی گراد دمای بیشتر مستلزم مصرف سوخت اضافی می باشد.
به ازای هر متر مربع در سیستم گرمایش حدودا 135000 ریال پرداخت می نماییم که این عدد برای سیستم های رادیاتور حدودا 150000 ریال می باشد،در هزینه ابتدایی 10% کاهش خواهیم داشت که آنالیز قیمت هر دو سیستم موجود می باشد در صورت درخواست در واحد فنی شرکت اطلاعات دقیقتری می توانید کسب نمایید
کنترل سیستم های گرمایش از کف
1) کنترل دستی
این روش ساده ترین روش کنترل سیستم گرمایش از کفی است که با استفاده از کلکتور و با کم و زیاد کردن شیرهای قطع و وصل به صورت دستی میزان آبگرم ورودی به لوله های چیده شده در کف را تنظیم نموده و به تناسب آن محیط خانه گرم خواهد شداین روش که ارزانترین حالت کنترل میباشد با توجه به عدم تایید سازمان بهینه سازی مصرف سوخت و مغایر بودن با راحتی انسان قابل قبول بسیاری متخصصین و مشاورین امور تاسیسات نمی باشد
2) کنترل اتوماتیک با سیم
در این روش با استفاده از یکسری کلکتورها و محرک های الکتریکی و نصب ترموستات در مناطق مختلف عملا سیستم گرمایش کفی را کنترل می نماییم در این روش درجه حرارت ترموستات را روی درجه دلخواه تنظیم نموده و ترموستات با فرمان دادن به شیرهای برقی قرار گرفته در کلکتور عملیات ورود آبگرم به سستم را کنترل نموده ،این روش متداولترین و مناسب ترین کنترل سیستم گرمایش کفی می باشد.
3) کنترل اتوماتیک بی سیم
در این روش که قویترن سیستم کنترل می باشد توسط همان کلکتورها و محرکهای الکتریکی و جعبه کلکتورها و محرکهای الکتریکی و جعبه کلکتورهای قابل برنامه ریزی و ترموستاتهای بی سیم گرمایش از کف را کنترل می نماییم با این سیستم توان برنامه ریزی جهت قطع و وصل در تمام روزهای سال را خواهیم داشت این روش در عین حال که دقیق ترین سیستم کنترل می باشد ولی به علت هزینه زیاد مورد توجه قرار نگرفته است.

یک تصویر یک خاطره

جدید ترین اخبار

حاضرین در سایت

ما 38 مهمان و بدون عضو آنلاین داریم

ورود به سایت