همه ما خواهان رشد و ترقي هستيم كه تحقق آن، ناگريز با تغييرات تكنولوژيكي همراه خواهد بود. افزايش درآمد سرمايه‌داران برتر جهاني همواره با محاسبه رشد دهه 1980، رشد اينترنتي دهه 1990، رشد بيوتكنولوژي و نانوتكنولوژي در سال‌هاي اوليه قرن بيست‌ويكم رونق گرفته  وامروزه انرژي، عرصه نويني را به روي جهانيان گشوده است. توسعه صنعتي كشورها و در پي آن، روند افزاينده شهرنشيني و افزايش تقاضا براي استفاده از انواع انرژي، به خصوص سوخت‌هاي فسيلي، اهميت انرژي را به طور عام و نفت و گاز را به طور خاص، در راهبردهاي توسعه ملي و بين‌المللي، همچنين سياست‌گذاري‌هاي كلان بيش از پيش نمايان ساخته و در حقيقت، مهمترين عامل ادامه حيات ملت‌ها و دولت‌ها نام گرفته است.

توجه به تأثير انرژي در حوزه‌هاي مختلف صنعتي، اقتصادي، سياسي، اجتماعي و زيست محيطي از يكسو و ضرورت نگرش يكپارچه و جامع به اين موضوع مهم و حياتي از سوي ديگر، اهميت و جايگاه متزلزل «مديريت مصرف» را همزمان با يادآوري ضعف ديرينه در مديريت توليد و توزيع، بيش از پيش در عرصه عمومي نمايان ساخته، تا جايي كه امروزه بدون شك مهمترين دغدغه دولتمردان و آحاد مردم ايران، انرژي و مسايل پيرامون آن از جمله آزادسازي قيمت حامل‌هاي انرژي و پذيرفتن موضوع قطع روزانه برق در گرماي تابستان و استقبال از سرماي زمستان با چاشني نداشتن گاز در كنار ديگر مشكلات روزمره اين نگراني را دوچندان مي‌كند.

رابطه تنگاتنگ انرژي و توسعه صنعتي، همچنين افزايش مصرف و بهاي انواع انرژي طي سال‌هاي اخير به همراه نقش آن در بهاي تمام شده كالاهاي توليدي و صنعتي، همچنين فشار اقتصاد و تجارت جهاني بر اقتصاد ملي كشورها با هدف كاهش قيمت محصولات از سوي ديگر موجب شده است كه اهميت مديريت انرژي بيش از گذشته نظر قانون‌گذاران، سياست‌گذاران و مديران بنگاه‌هاي اقتصادي و صنعتي كشور را به خود معطوف كند.
اگر در افق سند چشم‌انداز بيست ساله نظام، كسب مقام اول اقتصادي  ودستيابي به شاخصه‌هاي كلان توسعه صنعتي و اقتصادي ترسيم شده است، اين مهم محقق نخواهد شد مگر با رويكردي نوين به مديريت مصرف انرژي در كنار ديگر وجوه مديريت و البته برنامه‌ريزي دقيق و از آن مهمتر، پايبندي به اجراي آنها.
بنابراين وقت آن رسيده است كه باور كنيم دستيابي به توسعه صنعتي و اقتصادي، شدني است و گام اول در اين راه مديريت صحيح بر توليد و مصرف انرژي است.

برگرفته از ماهنامه تازه‌هاي انرژي، شماره يك، صفحه 44. مرتضي فغاني ـ كارشناس ارتباطات و حوزه انرژي

یک تصویر یک خاطره

جدید ترین اخبار

حاضرین در سایت

ما 71 مهمان و بدون عضو آنلاین داریم

ورود به سایت