مهندس حشمت الله منصف پیر خرد ورز صنعت تاسیسات ایران است. ایشان با 84 سال سن تنها چهره ماندگار تاسیسات در ایران شناخته شده و مورد قبول خاص و عام است. مهندس منصف سالهای متمادی در عرصه ی مشاوره تاسیسات مکانیکی در حد ممتاز فعالیت نموده و در طول عمر کاری خود بیش از 150 بیمارستان را طراحی نموده است. وی با  بیست و چند سال فعالیت در شرکت خانه سازی ایران کار طراحی بیمارستان ها را را شروع کرده و بزرگترین پروژه بیمارستانی ایشان بیمارستان میلاد بوده است. شرکت خانه سازی ایران در آن مقطع منحل گردید و مهندس منصف به سازمان برنامه و بودجه رفت و در آنجا انتشارات گسترده ای را از خود بر جای گذاشت. در طراحی بیمارستان 12 عنوان کتاب که هر یک سه جلد  با موضوعات برق، مکانیک و معماری بوده و هم اکنون در مرکز انتشارات این سازمان منحل شده چاپ دهم آن در اختیار علاقه مندان است.
ایشان 2 جلد کتاب ارزشمند در زمینه نگهداری و راهبری و دیگری در زمینه تحویل تاسیسات مکانیکی به رشته تحریر در آورده است که نظرات وی در رابطه با تحویل تاسیسات مکانیکی بسیار شنیدنی است. مهندس منصف درباره فعالیت های مرکز دانش صنعت تاسیسات ایران گفت: اینکه عده ای جوان علاقه مند را دور هم جمع کرده اید و اینکه توانسته اید 12 سمینار ارزشمند را با کیفیتی که برای من نقل کرده اند در یک سال و آن هم بدون هیچ گونه بک گراندی برگزار کنید بسیار ارزشمند است. این انرژی ارزشمندی که گذاشته اید باید حمایت شود.

مهندس منصف در بسیاری از پروژه های بزرگ دیگر نظیر برج 54 طبقه تهران و... فعالیت داشته اند. 18 سال فعالیت ارزشمند ایشان در طراحی تاسیسات مکانیکی طرح توسعه حرم مطهر رضوی زبانزد خاص و عام است. پیر راز اکنون در سن 84 سالگی نیز فعالیت های مطالعاتی و طراحی را در شرکت مهندسین مشاور پیراز،  ادامه می دهد و هفته ای یک روز با حضور در دفتر این شرکت به بررسی نقشه ها و اطلاعات طراحی پروژه های شرکت می پردازد.مهندس منصف مباحث مقررات ملی ساختمان در تاسیسات مکانیکی را نیز تدوین نموده است که تهیه مبحث چهاردهم و شانزدهم و مبحث نوزدهم از فعالیت های ایشان است.

مهندس منصف می گوید: در سطح جهانی نگرش به نگهداری و راهبری یک پروژه به این شکل است که باید این فعالیت از فاز یک پروژه آغاز گردد. در واقع تحویل پروژه فقط آخرین دست به دست شدن است که اصطلاحا به آن hand over می گویند. اما امروزه در ایران بعد از پایان پروژه ها یک عده افرادی که عمدتا هم اداری و مالی هستند در هنگام تحویل در محل پروژه دور هم جمع می شوند و شیرینی می خورند و تحویل انجام می شود. شیرینی را هم معمولا پیمانکار تهیه می کند و صورت نواقص پروژه را هم خودش می نویسد! در چنین حالتی کارفرما با یک سیستم تاسیسات مواجه است که اصلا از زیر و بم و زوایای اجرایی آن خبر ندارد. در چنین شرایطی بد ترین حالت آن است که نگهداری این ساختمان تحویل شده را به مناقصه بگذارند.در حالی که در دنیا نگهداری از همان فاز اول اجرای پروژه آغاز می شود و نماینده کارفرما در تمام مراحل اجرا حضور مستمر دارد و تا پایان در همان پروژه خواهد ماند.

مدارک فنی تاسیسات مکانیکی چند گروه است که مهمترین آنها مباحث مقررات ملی ساختمان می باشد که به عنوان قانون لازم الاجراست. پس از آن مشخصات فنی قرار دارد که در سازمان برنامه منحل شده در نشریه شماره 128 در شش شماره این مشخصات را منتشر کرده ایم که اطلاعات خوبی برای مهندسان دارد که بهتر است آن را تهیه کنند و بخوانند.

مهندس منصف می گوید: مرکز دانش صنعت تاسیسات ایران باید به یک مرکز بزرگ ملی تبدیل شود و با توجه به انرژی که شما گذاشته اید این کار خیلی دور به نظر نمی رسد. در رابطه با مخاطبین هم بهتر است انرژی بیشتری صرف گروه مهندسن مشاور و پیمانکاران تاسیسات مکانیکی کنید و دانشگاه ها خیلی مخاطب خوبی برای این کار نخواهند بود. علت آن این است که کار اصلی تاسیسات که در روند کشور موثر است در دست مکشاورین و پیمانکاران است و اینها به دلیل مشغله های فکری که دارند کمتر به باز آموزی و مطالعه می پردازند. به نظر من این استادهای دانشگاه اطلاعات آکادمیک خوبی دارند ولی خیلی هم راجع به سیستم های تاسیسات مکانیکی اطلاعات کاربردی ندارند. به خصوص اینکه امروز استکبار جهانی این اطلاعات را در اختیار ما و همه جهانیان قرار داده و فقط لازم است آنها را مطالعه کنیم. ترویج این اطلاعات توسط شما می تواند گره گشای خیلی مسائل باشد.

به نظر من دانشگاه ها به مسائل عملی کشور  کمک زیادی نمی توانند بکنند و در آخر کسی که باید این دانش را تبدیل به پروژه بکند همین مشاوران و مجری آن هم پیمانکاران هستند. البته اینها اکثریت شان مطالعه نمی کنند و تقصیر هم ندارند. تعدادی از آنها هستند که تن به مطالعه دانش روز می دهند که من ادعا می کنم که خوشبختانه پیراز یکی از آنهاست و این جوانان ما هم خوب و به روز کار می کنند. پیمانکاران هم بیشتر گرفتار پول هستند و من معتقدم که آموزش اینها از دانشگاهی ها واجب تر است. گروه سوم هم سازندگان ایران هستند که آقای مهندس طباطبایی با آنان در ارتباط است و بهترین حلقه واسطبین آنهاست.

من معتقدم که 80 درصد حل مسئله شناخت صورت مسئله است. در واقع بحث شناخت مسئله خودش یک پروسه است. اساسا اگر کسی مسئله را 100 درصد بشناسند حلش هم کرده است.

 

یک تصویر یک خاطره

جدید ترین اخبار

حاضرین در سایت

ما 55 مهمان و بدون عضو آنلاین داریم

ورود به سایت