طرح تدوين استاندارد برچسب انرژي ساختمان به درخواست شركت بهينه‌سازي مصرف سوخت از بهمن ماه 1387 آغاز گرديد و در نظر است در مدت دو سال ضمن بررسي تجربيات كشورهاي ديگر در اين زمينه نسبت به تهيه استانداردها و دستورالعملهاي لازم جهت برچسب‌گذاري انرژي ساختمانهاي كشور اقدام گردد. اهم فعاليتهايي كه در اين طرح اجرا مي‌گردد به شرح زير مي‌باشد.

هدف از الصاق برچسب های انرژی، افزايش سطح آگاهی افراد نسبت به میزان مصرف انرژی ساختمان مي‌باشد. در برچسب انرژی، رده‌هاي انرژی مصرفي ساختمان از A تا G درجه بندی شده است. به طوری که رده A نشان دهنده بیشترین بازدهی و رده G نشان دهنده کمترین بازدهی است.

 

 

  • جمع‌آوري الگوها و ضوابط بين‌المللي استاندارد مصرف انر‍ژي و برچسب انرژي
  • بررسي، مقايسه مدرك، ضوابط و الگوها
  • انجام شبيه‌سازي و محاسبات بر روي ساختمانهاي تيپ
  • تحليل نتايج و جمع‌بندي
  • تدوين استاندارد مصرف انرژي و الگوي ارائه برچسب انرژي با درنظر گرفتن ضوايط مطرح در مبحث 19 مقررات ملي ساختمان

 

برچسب انرژي ساختمان

 
 

هدف از الصاق برچسب های انرژی، افزايش سطح آگاهی افراد نسبت به میزان مصرف انرژی ساختمان مي‌باشد. در برچسب انرژی، رده‌هاي انرژی مصرفي ساختمان از A تا G درجه بندی شده است. به طوری که رده A نشان دهنده بیشترین بازدهی و رده G نشان دهنده کمترین بازدهی است.

 

رده انرژي ساختمان به روشهاي مختلف از طريق شبيه‌سازي و يا اندازه‌گيري و بر مبنای مقدار واقعی انرژی مصرفی ساختمان طی 12 ماه از سال قابل محاسبه است و بطور كلي مي‌توان براي ساختمانهاي موجود از طريق اندازه‌گيري شرايط و براي ساختمانهاي جديد با استفاده از شبيه‌سازي برچسب انرژي ساختمان را تهيه و در سالهاي بعد آنرا تكميل نمود. البته با توجه به زيربناي ساختمان و ميزان مصرف انرژي آن روشهاي متعددي براي تهيه برچسب انرژي ساختمان به شرح زير قابل انجام مي‌باشد. متعددي براي تهيه برچسب انرژي ساختمان به شرح زير قابل انجام مي‌باشد.

1- شبیه­سازی دینامیکی حرارتی

2- روش محاسباتی ساده

3- روش امتیازدهی

 

1- شبیه سازی دینامیکی حرارتی

امروزه نرم افزارهای متعددی جهت شبیه سازی دینامیکی انرژی ساختمان وجود دارد و با استفاده از این نرم افزارها رفتار دینامیک ساختمان و با لحاظ کردن تمامی مشخصات معماری و تاسیسات  ساختمان و همچنین میزان انرژی خورشیدی جذب شده و ذخیره شده در ساختمان بصورت لحظه ای را شبیه سازی می کنند. در جدول 1 انواع نرم افزارهای مورد استفاده جهت شبیه سازی حرارتی دینامیکی ساختمان آورده شده است، که می توان گفت معروفترین موتور محاسباتی که در اکثر نرم افزارها مورد استفاده قرار گرفته DOE می باشد. 

 

 

 

2- روش محاسباتی ساده

در روش محاسباتی ساده، قوانین انرژی بصورت دینامیکی بررسی نمی شوند و با متدهای متداول، معادلات حاکم بر انرژی ساده سازی شده و مستقل از زمان لحاظ می گردند و در این موارد تاثیرات لحظه ای انرژی خورشیدی لحاظ نمی گردد و در مناطق سردسیر از قسمت خورشیدی صرفنظر می شود و در مناطق گرمسیری بصورت یک بار اضافی در محاسبات لحاظ می گردد.

 

3- روش امتیازدهی

دو روش قبلی، مشکل بوده وکاربرد آنها احتیاج به دانش و مهارت تخصصی زیادی دارند. روش دیگری که جهت رتبه بندی ساختمان مورد استفاده قرار می گیرد براساس امتیازدهی به اجزا مختلف ساختمان منطبق می باشد. در این روش بر طبق استانداردهای تعیین شده، پارامترهایی همچون میزان عایق­کاری نوع جدار نورگذر، تجهیزات گرمایشی و ...، امتیازبندی شده و در نهایت کل امتیازات برای ساختمان مورد نظر محاسبه و رتبه ساختمان تعیین می­شود.

·         پارامترهای که برای رتبه بندی انرژی در روش امتیازبندی استفاده می­شوند به شرح زیر است:

·         شکل ساختمان از نظر تراکم

·         عایق­کاری دیوارها، سقف، کف و جدار نورگذر

·         راندمان تجهیزات گرمایشی

·         پیش گرمایش هوای تهویه

·         روشنایی

·         گرمایش آب از طریق انرژی خورشیدی

  منبع: مبنا

یک تصویر یک خاطره

جدید ترین اخبار

حاضرین در سایت

ما 45 مهمان و بدون عضو آنلاین داریم

ورود به سایت