از نقطه نظر بهداشت ساختمان نیز به نظر نمیرسد بتوان موتورخانه مرکزی را در این بحث جا داد . چرا که الزامات زیست محیطی در فضای موتورخانه به ندرت رعایت میشود که از آن جمله مشاهده نشت گازوییل یا گاز و آب را می توان پس مدتی در اکثر موتورخانه ها ذکر کرد .

 

مبحث 17 مقررات ملی ساختمان استفاده از پکیج شوفاژ دیواری را برای واحدهای کوچک با رعایت تامین هوای تازه توصیه می کند. از نقطه نظر بهداشت ساختمان نیز به نظر نمیرسد بتوان موتورخانه مرکزی را در این بحث جا داد . چرا که الزامات زیست محیطی در فضای موتورخانه به ندرت رعایت میشود که از ان جمله مشاهده نشت گازوییل یا گاز و آب را می توان پس مدتی در اکثر موتورخانه ها ذکر کرد .

 

لوازم گازسوز را به دو دسته برون سوز و درون سوز تقسیم بندی می کنند . پکیج برون سوز به دستگاه گازسوزی گفته میشود که هوای لازم برای احتراق را از محیط بیرون از ساختمان تامین میکند و یک پکیج درون سوز دستگاه گازسوزی است که هوای لازم برای احتراق را از محیط داخل ساختمان تامین می کند . یک پکیج برون سوز دارای محفظه احتراقی بسته است و پس از ایجاد احتراق در محفظه ، گازهای حاصل از احتراق در آن بر خلاف یک بخاری بواسطه یک فن دمنده، با توانی معادل 35 تا 55 وات ( بسته به توان حرارتی پکیج گازسوز) به فضای بیرون منتقل میشود. در اثر این دمش و نیز اختلاف فشار هوای موجود ، هوای تازه و مورد نیاز برای احتراق می تواند با استفاده از یک دودکش دوجداره به داخل محفظه احتراق هدایت شود . این امر نیاز به در نظرگرفتن فضایی از ساختمان برای داکت و نیز استفاده از دودکش مشترک را برطرف نموده و ضمن صرفه جویی در فضای اختصاصی راهی ایمن در انتقال مستقیم گازهای حاصل از احتراق به بیرون می باشد .

امکان تهویه هوا در ساختمان با امکان انتقال گاز حاصل از احتراق به بیرون دو مورد متفاوتند . در ساختمانهای جدید امکان تامین هوا از بیرون و تهویه با توجه به رعایت مبحث 19 ساختمان به دشواری میسر است که این امر به خودی خود مشکلات عدیده ناشی از آن را پدید خواهد آورد . لیکن میتوان هوای لازم برای احتراق وسیله گاز سوزی همچون پکیج را به دو روش استفاده از دودکش دوجداره و یا دو دودکش مجزا برای آن تامین نمود .

پکیج خود یک موتورخانه هوشمند است اما در ابعادی بسیار کوچک تر و امکاناتی بسیار پیشرفته تر . امکان کنترل دمای اتاق ، امکان قرائت دمای محیط بیرون ، قابلیت برنامه ریزی روزانه دمایی و کارکرد توسط مصرف کننده بدون نیاز به کسب تخصص ، کارکرد کاملا هوشمند و تامین آب گرم بهداشتی آنی و همزمان با درخواست مصرف کننده از جمله حداقل قابلیتهای یک پکیج است .

علاوه بر آن پکیج حداقل دارای هشت سیستم ایمنی خودکار شامل ایمنی کنترل خروج صحیح دود ، ایمنی شناخت کمترین نشتی در مدار هیدرولیک، ایمنی حفاظت مدار الکترونیکی ، ایمنی کنترل کارکرد صحیح فن ،ایمنی ایجاد جرقه ، ایمنی تشکیل شعله ، کنترل دقیق دمای رفت و برگشت مدار گرمایشی ، کنترل ایمن در برابر افزایش ناگهانی و کاهش ناگهانی دما و... می باشد که بدون نیاز به افزودن هر گونه قطعه ایمن جانبی، در داخل پکیج و از قبل توسط کارخانه سازنده تعبیه شده است .

از نقطه نظر بهداشت ساختمان نیز به نظر نمیرسد بتوان موتورخانه مرکزی را در این بحث جا داد . چرا که الزامات زیست محیطی در فضای موتورخانه به ندرت رعایت میشود که از آن جمله مشاهده نشت گازوییل یا گاز و آب را می توان پس مدتی در اکثر موتورخانه ها ذکر کرد . با اشاره به توضیحات مختصر فنی فوق لازم است ضمن دوری جستن از مقاومت در برابر تکنولوژی های جدید که به آسایش و رفاه واقعی مردم می اندیشند تلاش کنیم تا با به روزرسانی دانش فنی و نیز مقررات ملی راه بهره گیری از تکنولوژی را برای رفاه ، آسایش و بهداشت هموار کنیم .

 

یک تصویر یک خاطره

جدید ترین اخبار

حاضرین در سایت

ما 32 مهمان و بدون عضو آنلاین داریم

ورود به سایت