آب داغ در مقایسه با آب سرد زودتر منجمد می‌شود. دانشمندان توضیحات مختلفی از اثرات همرفتی و تغییر لزجت آب تا تاثیر پیوند هیدروژنی بر انرژی پیوند مولکولی آب ارایه داده‌اند. مجید جویا- چرا آب گرم زودتر از آب سرد یخ می‌زند؟ این سوالی است که باهوش‌ترین افکار عالم فیزیک را از زمان ارسطو تا به حال مشغول خود ساخته است، آن هم بدون نتیجه. حال گروهی فیزیکدان فکر می‌کنند که این راز قدیمی چند هزار ساله، را حل کرده‌اند. این رفتار آب که به نام اثر امپمبا شناخته شده است، پدیده‌ای است که در آن، آب بر خلاف اغلب مایعات دیگر، هر چه دمایش گرم‌تر از دمای اتاق باشد، سریع‌تر یخ می‌زند.

دانشمندن نظریه‌های متفاوتی در مورد چرایی این رخداد ارائه کرده‌اند، ولی تاکنون هیچ کدام از آنها نتوانسته‌اند به طور کامل این پدیده عجیب و غریب فیزیکی را توضیح دهند. به تازگی گروهی فیزیکدان در دانشگاه صنعتی نانیانگ سنگاپور راه حل احتمالی این مسئله را پیدا کرده‌ و توضیح این معما را به برهمکنش غیر عادی مولکول‌های آب با یکدیگر مرتبط کرده‌اند. هر مولکول آب به مولکول همسایه‌اش از طریق نوعی پیوند الکترومغناطیسی متصل می‌شود که پیوند هیدروژنی نامیده می‌شود.

مطالعه بیشتر...

اگرچه هدف سیستمهای HVAC تأمین آسایش است، اما این سیستمها اغلب به یک منبع عمده سروصدا در ساختمانها تبدیل می شوند. با این که تمرکز اصلی طراحان سیستم HVAC بر کنترل دما و رطوبت معطوف است ولی طراحان مجرب به اهمیت کنترل صدا و ارتعاش نیز واقف بوده و آن را در مد نظر قرار می دهند. این مقاله به موضوع آکوستیک در طرح سیستم HVAC می پردازد.

مبانی اولیه : سطوح صدا بر حسب دسی بل (dB) بیان می شوند. دسی بل ها را نمی توان به روش مرسوم با هم جمع کرد. به عنوان مثال، dB50 به علاوه dB50 به علاوه dB50 برابر با dB150 نمی شود؛ بلکه برابر است با dB8/54. برای جمع زدن دسی بل یا باید محاسبات جمع لگاریتمی را انجام داد یا این که از جدول 1 استفاده نمود که نتایج نسبتاً درستی را ارائه می دهد. مقادیر دسی بل باید دو تا دوتا در نظر گرفته شوند. در مورد همان مثال dB50 به علاوه dB50 به علاوه dB50:

 

مطالعه بیشتر...

بویلر (یا همان دیگ) وسیله ایست که در آن سیال عامل (معمولا آب) گرم شده و یا به نقطه ی جوش خود می رسد. بویلر یک مخزن تحت  فشار است که سیال در آن به درجه حرارت مورد نظر رسیده و مورد استفاده قرار می گیرد. بویلر ها معمولا برای تولید بخار و آبگرم تولید می شوند.

دسته بندی بویلرها: رایج ترین نوع دسته بندی بویلر ها ، بویلرهای فایر تیوب و بویلر های واتر تیوب می باشد . بویلر ها به صورت زیر به کلاس های مختلفی تقسیم می شوند : 1- از نظر محل کاربرد: تولید برق، حمل و نقل (لوکوموتیو)، گرمایش، پخت مواد، استریل کردن مواد و ... 2- از نظر فشار کاری:فشار پایین تا متوسط، فشار بالا و فشارهای فوق بحرانی.مقادیر عددی مربوط به این دسته بندی با توجه به نوع بویلر ها و خانواده آنها متفاوت است.

 

مطالعه بیشتر...

بمنظور تثبیت فشار سیستم و فراهم آوردن امکان انبساط حجمی آب در اثر افزایش دما در سیستم های بسته، لازم است از ظرفی بنام منبع انبساط استفاده شود. منبع انبساط ممکن است بصورت باز یا بسته باشد:

منبع انبساط باز : این منبع که با هوای آزاد در ارتباط است در خط مکش پمپ و برفراز بالاترین مبدل حرارتی ساختمان (حداقل 7 فوت بالاتر) نصب می شود. اتصال منبع انبساط به خط مکش پمپ سبب می گردد که سمت مکش تحت فشار آتمسفر قرار داشته هوا نتواند به داخل سیستم نفوذ کند. فشار استاتیکی ناشی از ارتفاع آب در منبع انبساط که روی پمپ اعمال می شود باید بزرگتر از افت فشار آب در لوله، از محل اتصال به لوله انبساط تا سمت مکش پمپ باشد. هرچند که از لحاظ تئوری می توان منبع انبساط را تنها با یک لوله با سیستم مرتبط نمود ولی بهتر است بمنظور شرکت دادن آب منبع انبساط در سیرکولاسیون، دو لوله یکی برای رفت و دیگری جهت برگشت آب از منبع انبساط در نظر گرفته شود. منبع انبساط در نظر گرفته شود. منبع انبساط باز برای سیستم های حرارت مرکزی با فشار کم و دمای حداکثر 180F مناسب است.

مطالعه بیشتر...

ضد آب کردن مصالح ساختماني در طول هزاره اخير هميشه مشکلي فراگير بوده است. بعلت نبود آشنايي با سطح نانويي مصالح ساختماني، اين مشکل کاملاً مورد بررسي قرار نگرفته است. پيشرفتهاي اخير در علم و فن آوري، عملاً امکان استفاده از آخرين فن آوري نانو در توليد محصولات ارگانو سيليکون (Organo-Silicon) و سازگار با محيط زيست براي ضد آب کردن انواع مختلف مصالح ساختماني را فراهم ساخته است. فن آوري نانو تضمين کرده است که عمر اين نوع خدمات بيش از بيست تا سي سال با هزينه بسيار مقرون به صرفه مي باشد.

معرفي:

وجود رسوخ در مصالح ساختماني، نشت آب بعلت خلل و فرج داخلي و ترکهاي ريز، مسئله اي شناخته شده است. ضد آب سازي نوعي عمل کردن است که انتظار مي رود مصالح را در مقابل آب نفوذ ناپذير کند. فن آوري ها و پيشرفت هاي زيادي در توليد محصولات ضد آب سازي در طول 50 سال گذشته بويژه در استفاده از شيمي پليمري پايه و بسياري محصولات ديگر صورت گرفته است.

ضد آب سازي:

يکي از اهداف ضد آب سازي حفظ و نگهداري زيبايي در مقابل موارد زير است:

پوسته شدن رنگ - تاول هاي رنگ - قارچ - کپک - شوره

مسئله مهم ديگري که در ضد آب سازي به آن پرداخته مي شود جلوگيري از تضعيف مقاومت مصالح ساختماني بتني، بويژه در اثر واکنش سيليکات هاي قليايي ( ASR )، باران اسيدي،

 

مطالعه بیشتر...

یک تصویر یک خاطره

جدید ترین اخبار

حاضرین در سایت

ما 27 مهمان و بدون عضو آنلاین داریم

ورود به سایت